Lucid Motors plánuje elektrické SUV založené na modelu Air

Lucid Motors plánuje elektrické SUV založené na modelu Air
Fotografie: Lucid Motors
  • Bude mít společný základ i podobnou velikost jako Lucid Air
  • Díky sdílení velké části komponent se budou oba modely vyrábět na společné lince

Nedávno jsme psali o tom, že Lucid Motors se s elektrickým liftbackem Air snaží porazit Teslu a slibuje opravdu dlouhý dojezd. Lucid ovšem pracuje i na dalších vozech. Konkrétně je to elektrické SUV postavené na základu sedanu Air, jehož prototyp již existuje. Informaci o tom přináší electrive.com.

SUV od Lucid Motors má přijít v roce 2023

Webu greencarreports.com to řekl Peter Rawlinson, CEO start-upu Lucid Motors. Jeho výroba by podle něj měla začít již v roce 2023. „Je to opravdu důležité, protože potřebujeme nastartovat ekonomiku pro růst byznysu“, říká Rawlinson.

Lucid Air

Lucid Motors nyní buduje továrnu v Kalifornii, která by měla být dokončena na konci letošního roku. Lucid Air se představí 9. září, tedy již za pár týdnů, jeho výroba má podle plánu začít z kraje roku 2021. První vozy by pak měly do Evropy dorazit na konci příštího roku.

Zatímco se bude vyrábět jen liftback Air, bude Lucid Motors podle slov Rawlinsona expandovat směrem k SUV, které bude stát na stejném základě. Oba vozy budou mít přibližně stejnou délku a budou sdílet velkou část komponent. Montovat se pak mají na společné lince.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze