Lucid Air konečně dostane Android Auto, rok a půl po Apple CarPlay

Lucid Air konečně dostane Android Auto, rok a půl po Apple CarPlay
Fotografie: Lucid Motors
  • Lucid Air obdrží Android Auto prostřednictvím OTA aktualizace na podzim letošního roku
  • Potvrdil to vysoce postavený pracovník Lucidu

Nick Twork, který ve společnosti Lucid zastává pozici vedoucího komunikace, na sociální síti X (příspěvek můžete vidět níže) oznámil, že model Air konečně obdrží podporu pro funkci Android Auto. Stát by se tak přitom mělo letos na podzim a samozřejmě nebude potřeba navštěvovat servis, ale vše proběhne v automobilovém průmyslu stále oblíbenější formou OTA (Over-the-air), o níž se můžete dočíst vše důležité v našem podrobném článku.


Konečně tak půjde zrcadlit obsah smartphonu na prohnutý 34" displej s rozlišením 5K, který připomíná ten z Porsche Taycan, ale v případě Lucidu je ještě impozantnější, jak si můžete přečíst v našich exkluzivních dojmech přímo z USA.

Podpora funkcí Apple CarPlay a Android Auto je přitom pro řidiče stále zásadnější, jak potvrzuje i nejnovější průzkum provedený společností McKinsey & Co, o němž jsme vás psali. Z něj totiž vyplývá, že třetina zákazníků by si už nový vůz bez podpory Android Auto a Apple CarPlay nekoupila. Dodejme, že Apple CarPlay přinesla pro model Air automobilka v březnu minulého roku, jak sama informovala.

Vyzkoušeli jsme luxusní Lucid Air přímo v Los Angeles

Lucid Air Dream Edition Range

Rozměry4 975 × 1 936 × 1 410 mm, ? kg
Výkon696 kW
Baterie118 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd? km
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze