Lexus RC 300h je balzám pro oči, který si v Paříží odbyl premiéru

1
Lexus RC 300h je balzám pro oči, který si v Paříží odbyl premiéru
  • Novinka dorazí na český trh ještě koncem letošního roku
  • Lexus RC splňuje podmínky pro parkování v Praze na fialových a modrých zónách zdarma

Když jsme měli na test Lexus LC 500h, byli jsme nadšení. Auto, které má doslova nádherný design, osobitý interiér i skvělé jízdní vlastnosti. Lexus postavil koktejl, který nám velmi chutnal. Nyní na pařížském autosalonu ukázala japonské automobilka další ukázku svého barmanského umění a postavil další oku lahodící mňamku – Lexus RC 300h.

Mezi nové designové prvky modelu Lexus RC patří například rohy předního nárazníku směřující dolů od světlometů, tedy rastr masky chladiče s tvary, které se shora dolů postupně mění a vytvářejí tak zajímavé optické napětí. K elegantnějšímu vzhledu vozidla přispívá i vertikální uspořádání mimořádně malých LED světlometů s trojicí zdrojů nebo nová LED obrysová světla ve tvaru písmene „L“. Lepší je také aerodynamika.

Skvělou zprávou je, že toto krásné kupé v pražských podmínkách umožnuje parkování na fialových a modrých zónách zdarma. A druhou skvělou zprávou je, že na český trh zamíří už koncem letošního roku. K dispozici u nás bude varianta s kombinovaným výkonem 224 koní.