Legendární Lancia Delta se vrátí. Bude z ní elektromobil

2
Legendární Lancia Delta se vrátí. Bude z ní elektromobil
Fotografie: Lancia
  • Nová Delta dorazí v roce 2026
  • Bude se jednat o elektromobil
  • Dojezd vozu by mohl být okolo 700 km

V 80. letech minulého století se první generace Lancie Delta stala kultovním sportovním vozem, který očaroval nejednoho muže. Tehdy využívala k pohonu benzinové pohonné jednotky s dostatečným počtem koní a ve výbavě nechyběl ani pohon všech kol. A jelikož Lancia se již pár let potácí v problémech a neví jak z nich, nejnovější plány začaly směřovat k oživení právě tohoto jména. Jak píše motori.corriere.it, v roce 2026 by se měla na trhu objevit reinkarnovaná Lancia Delta, která však bude již čistým elektromobilem.

Doba je neúprosná a pokud by se měla tato italská rally legenda dočkat opětovné produkce, s čistě spalovacím ústrojím by se jí to nejspíše nikdy nepovedlo. Vše navíc potvrdil generální ředitel společnosti Luca Napolitano. Vůz by měl vyjet na nové podvozkové platformě Stellantis. Celkový dojezd by měl činit okolo 700 km a otázkou je pohon všech kol. Více informací zatím není známo a Lancia ještě před uvedením elektrické Delty chce uvést do prodeje zcela novou generaci populárního vozu Ypsilon. I ten se stane elektromobilem, oslovit má ale především mladší zákazníky a ženy.

Diskuze ke článku
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Tyto sliby co bude za 5 let nemají žádnou hodnotu.
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 11. 10. 2021 11:50
Já myslím, že tyhle auta mají krásu jako veteráni v původním stavu s původním motorem. Předělávky starých aut či veteránů na elektroauta je podle mě rouhání :)
Je ale možné, že Lancie Delta bude mít společný jen název a bude to zcela jiné auto.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze