Last minute náhrada. Místo ve Vancouveru se pojede ePrix Marrákeše

Last minute náhrada. Místo ve Vancouveru se pojede ePrix Marrákeše
Fotografie: Michelin
  • Namísto původní ePrix Vancouveru se 2. července uskuteční náhradní závod
  • Hostit jej bude marocký Marrákeš
  • Stále tak platí, že sezóna bude čítat rekordních 16 závodů

Náhradním závodem za nedávno zrušenou ePrix Vancouveru bude Marrákeš. Vedení seriálu to ve středu večer oznámilo prostřednictvím tiskové zprávy. Osmá sezóna tak dostojí svému původnímu plánu odjet celkem 16 závodů, což je doposud historicky nejvíce. Marrákeš, město na úpatí pohoří Atlasu, bude závody elektrických formulí hostit již popáté. Jedním z aspektů takto pozdního rozhodnutí jsou předchozí bohaté zkušenosti s pořádáním. Veškerý proces schvalování místními autoritami proto nebyl velkou časovou překážkou.

Důvod přesného odložení závodu ve Vancouveru tisková zpráva neuvádí. Jak jsme však již v minulosti informovali, je veřejným tajemstvím, že za zrušení může poskytnutí neúplných podkladů ze strany pořadatelské společnosti OSS Group vůči městu Vancouver, které uděluje souhlas s konáním akce. Celá situace kolem na poslední chvíli měnícího se kalendáře působí největší problémy samotným týmům.

„To je možná jedna ze stinných stránek organizace Formule E. V závodech určitě vidíme zábavu, a to je dobře. Pokud se ale ptáte, jaký je náš vliv na kalendář, tak vedení dáváme najevo, které závody jsou pro nás důležité. Nakonec ale kalendář tvoří oni,“ okomentoval krátce situaci šéf divize Porsche Motorsport Thomas Laudenbach pro the-race.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze