Konec neomezené konektivity u Tesly. Značka nově zavedla limit

Konec neomezené konektivity u Tesly. Značka nově zavedla limit
Fotografie: Tesla
  • Teslu dohání ekonomická realita a omezuje další z velkorysých benefitů
  • Po doživotním nabíjení zdarma přišlo na přetřes datové připojení

S doživotními benefity je obecně ten problém, že ač slouží jako skvělý marketingový nástroj při prodeji, vyskytují se pak lidé, kteří si je nárokují. Jenže jejich neuvážené zrušení může natolik poškodit prodeje, že nelze jednoznačně říct, zda nejsou skutečně jen následnou přítěží. Své o tom ví i Elon Musk, který nejdříve zrušil doživotní dobíjení zdarma k novým Teslám od počátku roku 2017, aby jej o dva a půl roku později u vybraných vozů opět zavedl. Podobná revize nyní potkala doživotní internetovou konektivitu.

Ta totiž už není doživotní. Tesla na svých stránkách zveřejnila aktualizované podmínky, z nichž vysvítá, že nově prodané vozy nyní obdrží základní internetové připojení zdarma jen na 8 let. To samo o sobě je stále velkorysá nabídka, má to ovšem několik háčků. Už od 1. července 2018, kdy automobilka zavedla předplatné za tzv. prémiovou konektivitu (aktuálně v Česku za 199 Kč měsíčně), se totiž ona základní konektivita omezila jen na on-line navigaci; za všechny nadstandardní funkce, v komunitě tolik oblíbené, tedy Sentry mode, sledování provozu v reálném čase, internetový prohlížeč, streamování hudby, karaoke atd., se od té doby připlácí. A nikde také není psáno, co majitele Tesly čeká po oněch 8 letech. Možnost obnovit standardní konektivitu totiž nikde zmíněna není, pouze prémiovou.

Částečnou útěchou je, že automobilka nedávno umožnila po jedné z aktualizací připojení přes Wi-Fi hotspot (pevný i na mobilu). A také to, že každý nový majitel si může vyzkoušet prémiovou konektivitu bezplatně. U velkých Tesel Model S a X na rok, u menších Modelů 3 a Y na 30 dní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze