Koncept ConnectedRide přináší nové technologie motocyklistům

Koncept ConnectedRide přináší nové technologie motocyklistům
  • Chytré technologie nejsou devízou pouze automobilů, ale také motocyklů
  • BMW Motorrad disponuje TFT displejem, nouzovým voláním či Wi-Fi

Chytré technologie a konektivita se zdaleka netýkají pouze automobilů, ale také motorek. BMW Motorrad představuje koncept ConnectedRide s novými možnostmi integrace mobilních telefonů. Jde o další krok v motocyklové konektivitě.

Stephan Schaller, prezident BMW Motorrad, k tomu říká: „Konektivita a dostupnost digitálních služeb je i pro motocyklisty stále důležitější. Z tohoto důvodu hodláme rozšířit svou nabídku v této oblasti. V budoucnu proto budeme nabízet služby, které dále umocní zážitky související s motocykly. Nové aplikace a funkce vzniklé propojením chytrých telefonů a odpovídajících serverů nabízejí zcela nové a široké spektrum možností pro inteligentní propojení. Díky tomu bude jízda na motocyklu ještě více vzrušující, komfortnější a současně i bezpečnější.“

Jaké technologie motocykl od BMW má? Například TFT displej, ECALL („Intelligent Emergency Call“) nebo Wi-Fi. V budoucnu mají motocykly BMW nabídnout ještě více technologií po vzoru automobilů. Na výstavě EICMA představilo BMW Motorrad barevný TFT digitální panel, který ukazuje možnost vyplývající z propojení mezi přístroji, jezdcovou přilbou a chytrým telefonem. To celé se nazývá BMW Motorrad ConnectedRide.

Samozřejmostí je zobrazení rychlosti či otáček na displeji. Tam však můžete mít i informace o navigaci, telefonu nebo zábavním systému. Vše se ovládá multifunkčním ovladačem, který zvládá přijímat akustické povely navigace, telefonní hovory nebo hudební přehrávač.

BMW Motorrad pracuje i na začlenění motocyklistů do programu, který vznikl uzavřením strategického partnerství s technologickým startupem Rever. Od roku 2015 uživatelé služby Rever ve 199 zemích absolvovali miliony kilometrů na svých motocyklech a zaznamenali své trasy. Díky tomu jezdci mohou objevovat a poznávat lepší silnice světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze