Kia má důvod k oslavám. V České republice jezdí více jak 100 tisíc jejích vozů

 Kia má důvod k oslavám. V České republice jezdí více jak 100 tisíc jejích vozů
  • Vloni Kia oslavila 25 let na českém trhu
  • Od konce roku 2009 se podíl značky na trhu zvýšil více než dvojnásobně
  • Prodeje automobilky rostly především v letech 2007 a 2010

Automobilka Kia překročila v České republice milník v podobě 100 tisíc registrovaných vozů. Podle statistik Sdružení dovozců automobilů bylo na konci roku 2018 registrováno v České republice 100 943 vozů značky Kia. „Jsme velmi rádi, že po překonání hranice 100 tisíc prodaných vozů, kterou jsme v České republice pokořili v druhé polovině roku 2017, jsme nyní překonali i hranici 100 tisíc vozů, které brázdí české silnice. Dynamický nástup značky Kia v posledních letech ukazuje i fakt, že počet jejích vozů na českých silnicích roste nejen v absolutním vyjádření, ale že se nám i přes dlouhodobý růst počtu automobilů v České republice daří zvyšovat podíl vozidel, které na sobě nesou logo Kia. Ukazuje to, že lidé s našimi vozy jezdí rádi a že jim dobře slouží,“ říká Kateřina Vaňková Jouglíčková, PR Manager společnosti Kia Motors Czech.

Kia ProCeed (2019)

Přestože Kia Motors Czech v uplynulém roce oslavila 25 let svého působení v České republice, je vozový park Kia s průměrným stářím 7,2 roku 4. nejmladší na českém trhu a o polovinu nižší než je průměrné stáří osobních automobilů v České republice. Důvodem je především fakt, že prodeje značky Kia na českém trhu skokově vzrostly v letech 2007 a následně 2010, kdy byl na český trh uveden model Ceed, respektive 3. generace SUV Kia Sportage.

Od konce roku 2009 se podíl značky Kia na vozovém parku v České republice zvýšil více než dvojnásobně, konkrétně z 0,8 % na 1,7 %. Celkový počet vozů Kia na českých silnicích se za tu dobu zvýšil z 37 466 na 100 943 a vzrostl tak téměř na trojnásobek. Zatímco před 9 lety patřila v četnosti počtu automobilů v ČR značce Kia 20. příčka, v uplynulém roce to již byla 14. příčka.

Díky relativně nízkému stáří vozů Kia je velmi nízký také podíl vozů, které jsou vyřazovány z registru vozidel. Ročně jde přibližně o 1 % vozů značky Kia, zatímco z celého vozového parku v ČR jsou ročně vyřazována přibližně 3 % vozů.

Kia budete mít co říci i v segmentu elektromobilů. V nabídce je nejenom Kia Soul EV, ale především Kia e-Niro, které nabízí velmi dobrý poměr ceny a výkonu. Elektrifikovat se budou i další modely, a to už letos. První, kdo dorazí s elektrifikovanou pohonnou jednotkou, bude Kia Ceed.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze