I Kia bude více elektrifikovat své modely. Začne Ceedem, a to už letos

1
I Kia bude více elektrifikovat své modely. Začne Ceedem, a to už letos
  • Ceed SW má dostat plug-in hybridní pohon
  • ProCeed zůstane pouze mild-hybridem

V Barceloně Kia momentálně novinářům ukazuje své novinky Kia Ceed a Kia ProCeed Shooting Brake. Na tiskové konferenci došlo i na téma elektrifikace. A ani ta není této korejské automobilce cizí.

Především novinka v podobě ProCeed Shooting Brake vás musí zaujmout netypickým, avšak poslední dobou velmi oblíbeným designem. Klobouk dolů před automobilkou Kia, že se rozhodla takový model postavit. Momentálně má v nabídce hned tři karosářské varianty modelu Ceed: Ceed, ProCeed a také Ceed SW. A právě poslední dvě varianty se dočkají elektrifikace.

Nejnovější člen do rodiny Kia ProCeed Shooting Brake je při svém vstupu na trh dostupný výhradě s benzinovými motory, avšak dle našich informací má později dorazit i mild-hybridní provedení, tedy varianta se 48V soustavou. Podobně to má Audi například u modelu A8 či A6.

Kia

Naopak Ceed SW bude cílit na zákazníky, kteří dávají přednost plug-in hybridnímu pohonu. Elektrifikace by měla dorazit ještě v průběhu letošního roku. O kapacitě baterie či dojezdu můžeme prozatím jen spekulovat. Dobrá zpráva je, že na trhu tak bude další plug-in hybridní model, z čehož mohou těžit především koncoví zákazníci.

Diskuze ke článku
Joe79
Bolo by dobre aby zacali vyrabat a dovazat aj e-Niro v dostatocnom pocte...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze