Na trh přichází nové plug-in hybridy Kia XCeed a Ceed Sportswagon

1
Na trh přichází nové plug-in hybridy Kia XCeed a Ceed Sportswagon
Fotografie: kia-express.cz
  • Kia XCeed PHEV a Kia Ceed Sportswagon PHEV mají techniku z Nira PHEV
  • Čistě elektrický dojezd dosahuje až 60 kilometrů podle NEDC
  • Cena obou modelů je i při bohaté výbavě Premium pod milionem Kč

O začátku výroby plug-in hybridních motorizací vozů Kia XCeed PHEV a Ceed Sportswagon PHEV, která probíhá ve slovenské Žilině, jsme již psali. Nyní tyto vozy přichází na český trh – Kia tedy zveřejnila i ceny. Kia Ceed Sportswagon je navíc prvním plug-in hybridem segmentu C s karoserií kombi.

Parametry pohonu, tedy atmosférická šestnáctistovka o výkonu 105 koní a elektromotor o výkonu 44,5 kW, už známe například z vozu Kia Niro PHEV. Stejný je i celkový systémový výkon 141 koní a baterie o kapacitě 8,9 kWh. A jelikož je plug-in hybridní Niro jedním z nejúspornějších plug-in hybridů na trhu, je to i příslib pro obě karosářské varianty plug-in hybridního Ceedu, že půjde o úsporné motorizace.

Ceed Sportswagon dokáže v bezemisním režimu na elektřinu urazit až 60 kilometrů, v případě modelu XCeed činí dojezd až 58 km (oba údaje platí v kombinovaném cyklu podle NEDC). Majitel tak snadno absolvuje většinu každodenních záležitostí a kratších dojíždění na samotnou elektřinu. Oba plug-in hybridní vozy jsou určeny pro zákazníky z vyšší střední třídy se zájmem o nové technologie, čemuž odpovídá i jejich cena a výbava. Ceed Sportswagon PHEV je k dispozici za 949 980 Kč a XCeed PHEV potom za 999 980 Kč. V obou vozech je opravdu bohatá základní výbava plná zajímavých technologií.

Pro manažery a lidi s aktivním životním stylem

Obě auta se díky až 60km dojezdu na elektřinu v kombinovaném režimu hodí pro všechny, kteří často cestují po městě nebo v příměstském provozu a zároveň vůz využívají k přesunům na delší vzdálenosti. „Plug-in hybridní Ceed SW je tak ideálním manažerským vozem. Ve velkých městech umožňuje cestování v elektrickém režimu a například v Praze výrazně šetří náklady na abonentní parkování. Přitom umožňuje cestování na dlouhé služební cesty bez kompromisů a s nižší spotřebou paliva. Výhodou je také to, že model si zachoval ducha a design oblíbených klasických verzí,“ říká Arnošt Barna, Managing Director ve společnosti Kia Motors Czech. U modelu XCeed, který nabízí stejné výhody, potom Kia předpokládá, že si k němu najdou cestu převážně privátní zákazníci s aktivním životním stylem.

Technické parametry Kia XCeed PHEV (2020)

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 395 × 1 826 × 1 483 mm, 1 596 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon141 + 45 kW, 192 + 60 koní, točivý moment: 265 Nm
Baterie8,9 kWh
Nabíjenípalubní: 3,3 kW, konektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12,3 kWh / 100 km + 48
Cena od999 980 Kč

Technické parametry Kia Ceed Sportswagon PHEV

Kompletní specifikace
Konstrukcekombi, 4 605 × 1 800 × 1 465 mm, 1 676 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon104 (77 + 45) kW, 141 (105 + 61) koní, točivý moment: 265 Nm
Baterie8,9 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
Spotřeba?
Cena od949 980 Kč
Diskuze ke článku
Štefan
Ta cena je naprosto šílená. Vždyť i plug-in Superb se dá pořídit od 910 900 Kč. A to je auto o třídu výš. Tohle si moc českých chalupářů nekoupí. Ani ti z vyšší střední třídy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze