Kia zahájila výrobu plug-in hybridního Xceedu

Kia zahájila výrobu plug-in hybridního Xceedu
  • Výroba probíhá v závodě ve slovenské Tepličke nad Váhom
  • Na model se vztahuje sedmiletá tovární záruka Kia s omezením na 150 tisíc kilometrů již ve standardu

Kia Motors Slovakia úspěšně spustila sériovou výrobu plug-in hybridní verze crossoveru XCeed. Výroba nového elektrifikovaného modelu následuje jen několik měsíců po spuštění výroby modelu Ceed Sportswagon PHEV a je dalším krokem ve strategii postupné elektrifikace značky Kia. Příchodem těchto modelů přináší Kia elektrifikovaný pohon poprvé do segmentu kompaktních rodinných aut.

Kia XCeed PHEV

Oba modely představují novu důležitou fázi značky Kia, kdy uvádíme vyspělá hnací ústrojí příští generace do nejširší modelové řady Ceed. Prodeje rodiny Ceed během roku 2019 meziročně vzrostly o 46 %, přičemž nová elektrifikované provedení pohonu atraktivitu modelů Ceed ještě posílí, “ uvedl Emilio Herrera, COO společnosti Kia Motors Europe.

Během roku 2019 představovaly elektrifikované modely přibližně jednu sedminu vozů Kia prodaných v Evropě, přičemž tento trend se ještě zrychluje,“ dodává Herrera. „Zatímco jiné značky o budoucích plánech elektrifikace pouze mluví, Kia celou řadu svých elektrifikovaných vozidel již uvedla na trh. Naše současné modely s mild-hybridním, hybridním či plug-in hybridním pohonem i naše elektromobily napříč různými segmenty nabízejí zájemcům široké možnosti volby a nižší provozní náklady.“

Kia XCeed PHEV

Plug-in hybridní modely Kia XCeed a Ceed Sportswagon se exkluzívně vyrábějí v jediném evropském výrobním závodě značky Kia, ve slovenské Tepličke nad Váhom. Na tyto modely se vztahuje 7letá tovární záruka Kia s omezením na 150 tisíc kilometrů již ve standardu, rozšířená i na velkokapacitní akumulátor a novou hnací soustavu.

Kia XCeed PHEV a Ceed Sportswagon PHEV nabízejí alternativu ke konvenčním motorům. Nové hnací ústrojí spojuje 8,9kWh lithium-iont polymerový akumulátor, 44,5kW elektromotor a úsporný čtyřválec 1,6 litru GDI s přímým vstřikováním paliva. Celkový systémový výkon a točivý moment činí 141 koní resp. 265 Nm. Ceed Sportswagon Plug-in hybrid je schopný ujet s nulovými emisemi až 60 kilometrů na jedno nabití baterie, zatímco XCeed Plug-in hybrid je schopný urazit v čistě elektrickém režimu až 58 kilometrů.

Oba modely jsou vybavené novým virtuálním zvukovým systémem motoru. Jde o zvukový výstražný systém, který se aktivuje pouze v elektrickém režimu při nízkých otáčkách a také při couvání. Systém generuje zvuky, aby spolehlivě informoval chodce o přítomnosti vozidla a zvýšil tak jejich bezpečnost. Model Kia XCeed PHEV se na evropských trzích včetně České republiky objeví v druhém kvartálu roku 2020.

Technické parametry Kia XCeed PHEV (2020)

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 395 × 1 826 × 1 483 mm, 1 596 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon141 + 45 kW, 192 + 60 koní, točivý moment: 265 Nm
Baterie8,9 kWh
Nabíjenípalubní: 3,3 kW, konektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12,3 kWh / 100 km + 48
Cena od999 980 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze