Když Ferrari F12 Berlinettta dostane výprask od Tesly Model 3

Když Ferrari F12 Berlinettta dostane výprask od Tesly Model 3
  • Tesla Model 3 Performance se postavila proti Ferrari F12 Berlinetta
  • Ve sprintech do vzdálenosti 400 metrů je na tom Tesla Model 3 výrazně lépe než supersport za téměř 7násobně vyšší cenu

Tesla Model 3 se velmi často při různých sprintech porovnává se supersporty, jako je Porsche, Lamborghini nebo Ferrari. Právě ve chvíli, když nejlevnější elektromobil od americké automobilky porazí nejeden slavný supersport, vám dojde, jak na tom Model 3 ve zrychlení skutečně je.

Na YouTube se objevilo video, kde proti sobě stojí Tesla Model 3 Performance a Ferrari F12 Berlinetta. Lidově řečeno si to oba vozy rozdaly v závodě na čtvrt míle. Jen ve zkratce, Ferrari má pod kapotou motor o obsahu 6,3 litrů, který produkuje 731 koní. Ferrari vás vyjde zhruba na 400 tisíc dolarů, což je v přepočtu 9,3 milionů korun. Naopak Tesla Model 3 stojí v České republice 1,4 milionu korun.

Na videu je krásně vidět, že i velký a silný motor Ferrari potřebuje nějaký ten čas, aby se „nadechl“ a v tu chvíli už je Tesla Model 3 velmi daleko a jen těžko se dohání. Opět se zde ukazuje síla elektromotoru, který má veškerý točivý moment k dispozici ihned. Všimnout si můžete, že Teslu Model 3 řídí člověk velmi malého vzrůstu a v několik jízdách mu byla spolujezdcem žena.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze