Jeep prozradil další technické parametry hybridního Wrangleru 4xe

Jeep prozradil další technické parametry hybridního Wrangleru 4xe
Fotografie: Jeep
  • Novinka dorazí do konce letošního roku
  • Nabídne kombinovaný výkon 375 koní a 637 Nm točivého momentu
  • Dle Jeepu se elektrifikace neprojeví na zhoršení jízdních vlastností v terénu

Do konce roku má na světové trhy dorazit nová hybridní verze Jeepu Wrangler s označením 4xe. A jelikož termín premiéry se nezadržitelně blíží, insideevs.com přináší další technické specifikace a podrobnosti o chystané novince. Ta je poměrně lákavou variantou, která zvládne ten nejtěžší možný terén, ale přitom nabídne vynikající spotřebu a tichou jízdu. Co se týče hnacího ústrojí verze 4xe, vpředu se bude nacházet dvoulitrový benzínový motor, který funguje jako generátor a na starosti bude mít pohon přední nápravy. Spojena s ním bude automatická osmistupňová převodovka.

Dále očekávejme dva elektromotory, jeden o výkonu 134 koní, druhý pak se 44 koňmi. Ve výsledku tak hybridní Wrangler nabídne špičkový kombinovaný výkon 375 koní. Maximální točivý moment dosahuje 637 Nm a i na dále budou dostupné volitelné jízdní režimy 2WD, 4WD a 4WD Low. Jak je patrné, elektrifikace nikterak neovlivní jízdní dovednosti tohoto kultovního offroadu, přičemž opět půjde uzamknout přední a zadní diferenciál. Vůz zkrátka nabídne stejnou funkcionalitu jako normální Wrangler se spalovacím motorem, avšak oproti němu poskytne okamžitý točivý moment.

Jeep dokonce prozradil, že prototypy byly podrobeny náročným testům, při kterých vozy najely asi 1,5 milionu kilometrů. Vše mělo podrobně prozkoumat bezpečnost, výkon a plynulost systému. A co se týče samotné elektrifikace, elektromotory budou napájeny 17kWh akumulátorem, který bude obsahovat 96 lithium-iontových článků Samsung SDI. Své místo si našly těsně před zadní nápravou a také pod zadními sedadly. Na plně nabité baterie by měl nový Wrangler 4xe ujet přibližně 35 km a do výbavy se zařadí režim E-Drive, který se bude starat o neustálé dobíjení baterií za jízdy.

Technické parametry Jeep Wrangler Hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 334 × 1 894 × 1 858 mm, ? kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon + 280, točivý moment: 637 Nm
Baterie17,3 kWh
Nabíjení
Spotřeba? + 40
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze