Drsná zkouška Rivianu R1T v terénu. Postavili se proti němu dva silní soupeři

Drsná zkouška Rivianu R1T v terénu. Postavili se proti němu dva silní soupeři
Fotografie: Rivian
  • Proti sobě se postavily vozy Rivian R1T, Jeep Wrangler a Ford Bronco
  • Elektrický pick-up ukázal v těžkém terénu značnou nadvládu
  • Oba spalovací terénní vozy měly často problémy s projetím překážek

Milovníky jízdy v těžkém terénu nejspíše potěší nové srovnávací video, o kterém informuje insideevs.com a které jasně ukazuje, že svět elektromobilů začíná pomalu a jistě porážet spalovací vozy. Důkazem je Rivian R1T, Ford Bronco současné generace a pár Jeepů Wrangler. Tyto vozy si to mezi sebou rozdaly v těžkém terénu plném kaluží, bahna a písku, přičemž to byl právě Rivian, jenž celý náročný test zvládl dá se říci na jedničku. Výsledek testu je navíc celkem zarážející, když vezmeme v potaz, že soupeři Rivianu byli prakticky tím nejlepším, co se v USA dokáže vyrobit a každý z nich má za sebou bohatou historii.

Ačkoliv není jasné, kde se divoká terénní jízda odehrávala, přiložené video jasně ukazuje, že ani jeden vůz to neměl lehké a hlavně hluboké bahnité louže dávaly oběma spalovacím offroadům zabrat. Naopak Rivian R1T překonal několik hlubokých terénních překážek s velkou dávkou nadřazenosti a nebylo znát, že by s tím měl nějaký větší problém. Naopak několikrát zapadlý Ford Bronco, na který Američané pějí skoro až oslavné písně, zde několikrát spíše připomínal neschopný offroad, který zapadne v každé větší zaplavené díře. Elektrický Rivian R1T však těží z propracovaného pohonu všech kol a ve výbavě mu nechybí ani vestavěný vzduchový kompresor.

Ten usnadňuje odvzdušnění pneumatik a opětovné nahuštění v případě, že vůz má projet náročný terén. Tato vychytávka však zbylým dvěma soupeřům chyběla. Řidič Rivianu dále chválil i prostorné a všestranné úložné prostory a bleskurychlou akceleraci, které se nevyrovnají ani některé sportovní vozy. Jak se ukázalo, Rivian R1T je zkrátka silným soupeřem pro jakoukoliv konkurenci z řad pick-upů a klasických offroadů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze