Jeep to s elektrickým Wranglerem nevzdává. Ukázal koncept Magneto 2.0

Jeep to s elektrickým Wranglerem nevzdává. Ukázal koncept Magneto 2.0
Fotografie: Jeep
  • Dynamikou strčí do kapsy i nejrychlejší elektromobily světa
  • Nechybí 800V architektura a čtyři bateriové sady
  • Řidič má k dispozici manuální převodovku a pořádnou terénní výbavu

V americkém Utahu je v posledních letech zavedeným standardem, že vždy na počátku jara zde probíhá akce Easter Jeep Safari. Jedná se o akci, kde si návštěvníci mohou zkusit různé jízdy v těžkém terénu a hlavním vykonavatelem akce jsou Jeepy. Firma zde kromě jiného představuje koncepty a zatímco loni zde byl odprezentován Magneto Concept, nyní přišel čas na jeho vylepšenou verzi s označením Magneto 2.0, jak informuje insideevs.com. Hlavním rozdílem oproti předchůdci je mnohem vyšší výkon (625 koní). K tomu se přidává 1 151 Nm točivého momentu a pohon všech kol.

Název Magneto pak prozrazuje, že vůz je poháněn výhradně elektřinou. Elektrický motor s axiálním tokem je na přední nápravě a špičkový proud pohonného ústrojí je schopný dodávat až 600 A po dobu 10 vteřin. Díky tomu umí na první pohled neohrabaný Jeep Wrangler Magneto 2.0 zrychlit z 0 na 97 km/h za pouhé dvě sekundy! Takovou dynamiku nenabídnou ani nejsilnější elektrické supersporty ohledu na typ produkce. Vůz dostal čtyři bateriové sady, celková kapacita činí 70 kWh a nechybí 800V architektura. Dalším důležitým prvkem převzatým z loňského konceptu je šestistupňová manuální převodovka, u níž byl zkrácen poměr u prvního převodového stupně. Pro jízdu v terénu nechybí ani rozdělovací převodovka Rock-Trac.

Jeep Wrangler Magneto 2.0

Vůz nabízí i možnost „jednopedálového“ ovládání, čemuž pomáhá možnost nastavení síly rekuperace. Jeep Wrangler Magneto 2.0 pak nabízí o 30 centimetrů delší rozvor, než je tomu u klasického modelu Wrangler. Co se týče výbavy, nechybí paket pro zvednutí vozu o 7,5 cm, 20" kola, vyztužené přední i zadní nápravy s uzávěrkami, některé díly karoserie z uhlíkových vláken a pořádné off-roadové odpružení. Otázkou je produkce. Ačkoliv se jedná o koncept, myslíme si, že kdyby se dostal do prodeje, klientelu by si určitě našel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze