Už víme jak bude vypadat kabina chystaného elektrického Jeepu Wagoneer S

Už víme jak bude vypadat kabina chystaného elektrického Jeepu Wagoneer S
Fotografie: Jeep
  • Dojezd modelu Wagoneer S má dosahovat 500 km
  • Vůz přijede na nové platformě STLA Large

Ještě letos se na trh dostane elektrický Jeep Wagoneer S, jenž bude další ukázkou toho, že koncern Stellantis to s elektromobily myslí vážně. Nyní sama automobilka uvolnila dva snímky interiéru, které ukazují, co vlastně můžeme čekat. Celkem se v kabině mohou objevit až čtyři obrazovky. Jeep se nejspíše inspiroval u Mercedes-Benz, a tak se jedna z obrazovek nachází přímo před spolujezdcem. Kromě toho je dále přítomný digitální přístrojový štít, středový displej infotainmentu a také displej u středového tunelu pro ovládání klimatizace a dalších funkcí. I přes to však Jeep nezanevřel na fyzická tlačítka, což je skvělá zpráva.

Zcela jistě zaujme taktéž lehce šišatý kožený volant s tlačítky pro ovládání tempomatu a rádia. Ve výbavě se dle fotografií objeví systém Selec Terrain, který slouží pro volbu jízdních režimů. Na výběr bude nastavení Sand, Snow, Eco, Auto a Sport. Výbavu má okořenit luxusní čalounění a kvalitní materiály, posádku má dostat do kolen prémiový audiosystém McIntosh s 19 reproduktory nebo bohaté nastavení ambientního osvětlení. Po stránce techniky bude Jeep Wagoneer S převratný. Přijede totiž na nové platformě STLA Large, která nabízí možnost volby mezi 400V a 800V architekturou. Základem pro tento vůz se stane baterie o kapacitě 85 kWh, ale zvolit půjde za příplatek větší set o velikosti 118 kWh.

V terénu dostane řidič možnost využít přední a zadní diferenciál s omezenou svorností a na klasické silnici půjde využít výkon okolo 450 kW. Zaručena je proto velmi slibná akcelerace z 0 na 100 km/h a současně má dojezd vozu dosahovat 500 km. Jak to bude s cenami, to zatím výrobce neprozradil, takže je potřeba počkat na oficiální premiéru. Ta se uskuteční ještě letos a v rámci ní se odtajní výsledné technické specifikace a stupně výbavy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze