Jeep spouští prodej hybridního Wrangleru 4xe. Česko zatím musí počkat

Jeep spouští prodej hybridního Wrangleru 4xe. Česko zatím musí počkat
Fotografie: Jeep
  • Čistě na elektřinu ujede až 50 km
  • V sousedním Německu vyjde po přepočtu na necelé 2 miliony Kč
  • Český trh zatím musí na uvedení počkat

Loni na podzim Jeep poprvé naznačil, že chystá uvedení zcela nové varianty terénního modelu Wrangler. Nyní se sliby stávají skutečností a hybridní Wrangler se dostává do nabídky i u nás v Evropě. O novince informuje autoblog.com a novinka je k dispozici ve výbavě First Edition. Ta je k dispozici při uvedení do prodeje a jedná o maximálně vybavené exempláře, kterým nechybí speciální plaketky, elektricky vyhřívaná sedadla nebo pětiletá záruka na kompletní ústrojí vozu.

Nová hybridní verze Wrangleru je k dispozici v rámci předobjednávek, avšak jen na vybraných trzích. Mezi nimi ale zatím chybí Česká republika. Naopak trhy v Itálii, Španělsku, Německu, Francii, Švýcarsku, Nizozemí, Belgii a Rakousku tuto možnost dostaly. První vyrobené kusy se dostanou do rukou zákazníků počátkem letošního léta a největším lákadlem je hybridní ústrojí o kombinovaném výkonu 381 koní. Ten zajišťuje přeplňovaný benzinový dvoulitr a dva elektromotory, které doplňuje osmistupňová automatická převodovka TorqueFlite a baterie s kapacitou 17,3 kWh.

Díky tomu nabídne Jeep Wrangler 4xe nejen dostatek výkonu, ale také umí čistě na elektřinu ujet až 50 kilometrů. Jeep se každopádně chlubí, že i verze 4xe nebude nikterak zaostávat v terénu za čistě spalovacími verzemi. Alespoň na trhu v USA je tak k dispozici hybridní Wrangler s možností dokoupení uzávěrek diferenciálu a elektricky odpojitelného stabilizátoru. A kolik tato obří terénní krabice s bateriemi vlastně stojí? V sousedním Německu si vůz dealeři cení na 76 tisíc eur, což jsou v přepočtu necelé dva miliony Kč.

Technické parametry Jeep Wrangler Hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 334 × 1 894 × 1 858 mm, ? kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon + 280, točivý moment: 637 Nm
Baterie17,3 kWh
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze