Jaké trendy se potvrdily na frankfurtském autosalonu?

Jaké trendy se potvrdily na frankfurtském autosalonu?
  • Letošním trendům vládnou masky, které využívají displej ke komunikaci
  • Často jsme také narazili na vozy se spojenými světlomety

Každý rok lze i ve světě automobilů vypozorovat různé trendy. Ten minulý se nesl ve znamení všudypřítomných displejů, které v mnoha modelech už nejsou pouze dva (před řidičem a na středovém panelu), ale rovnou tři, čtyři a v konceptech i více.

Letošní autosalon ve Frankfurtu nás utvrdil v tom, s čím se v budoucnu budeme často setkávat. Příkladem mohou být spojené světlomety, kterými disponuje například Porsche Panamera. A je jedno, zda mluvíme o těch předních či zadních. Panamera má mezi oběma zadními světlomety decentní linku, která je spojuje. Ve Frankfurtu byla k vidění celá řada modelů, které podobný styl přebírají také.

Zmínit můžeme Volkswagen I.D. CROZZ, který má spojené světlomety na přídi, nebo Mercedes EQA, který má pro změnu spojené světlomety zadní. Příkladů bychom našli ještě více.

A jaký je další trend? Maska chladiče v budoucnu už nebude obyčejnou – řada konceptů byla na tomto místě osazena displejem. Ty ve většině případů zvládnou komunikovat s okolím: upozornit chodce, dát informaci okolo jedoucímu autu a tak dále. Ke komunikaci někdy slouží i displej na zadní části vozidla. A příklady? Celá řada. Honda Urban EV Concept, smart Vision EQ nebo Audi Aicon.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze