Elektrické Hondy se dočkáme už za dva roky. Koncept byl k vidění ve Frankfurtu

Elektrické Hondy se dočkáme už za dva roky. Koncept byl k vidění ve Frankfurtu
  • Za dva roky se elektromobilu od Hondy dočkáme i v Evropě
  • Na přídi i zádi je velký displej sloužící pro komunikaci s okolím
  • Urban EV Concept má zvládat nejen přijímat energii, ale také ji předávat v případě potřeby zpět do domu

Honda představila na frankfurtském autosalonu 2017 svůj zbrusu nový vůz Urban EV Concept. Koncept je postaven na zcela nové platformě a určuje směr technologie a designu, které se projeví u budoucího sériového elektromobilu Honda.

„Nejedná se o nějakou vizi vzdálené budoucnosti. Sériová verze tohoto vozu bude zde v Evropě k dispozici v roce 2019,“ řekl Takahiro Hachigo, prezident a generální ředitel společnosti Honda Motor, a potvrdil tak, že uvedení tohoto konceptu na trh se chystá v příštích dvou letech.

Jednoduchý design a pokročilé technologie, to je Honda Urban EV Concept. Emblém vozu je modře podsvícený, což má odkazovat na elektrický pohon. Na displejích, které jsou umístěny jak vpředu, tak vzadu, jdou ukazovat zprávy kolemjdoucím chodcům nebo ostatním řidičům, popřípadě stav nabíjení akumulátorů.

Strategii s názvem „Electric Vision“ představila Honda v roce 2017 na ženevském autosalonu. Zahrnuje vývoj samostatné platformy pro elektromobily s technologií plně elektrického pohonu. Mezi klíčové součásti vývoje hnacího ústrojí patří odlehčený akumulátor, integrovaný odvod tepla a vývoj funkcí přenosu elektrické energie do vozu i z něj. O nic z toho by tedy sériový model Urban EV neměl být ochuzen.

Na designu nevidíme žádné složité tvary či díly náročně na výrobu. Podoba by tedy mohla zůstat více méně stejná i v sériovém provedení, což bychom ocenili. Urban EV Concept se nám líbil právě jednoduchostí. Jen je tu zase jedna zásadní otázka, na kterou znají odpověď jen inženýři z Hondy: jak moc se design s příchodem na trh ve skutečnosti změní?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze