Potvrzeno – Honda Urban EV dorazí už za dva roky

Potvrzeno – Honda Urban EV dorazí už za dva roky
  • Nepůjde o první čistě elektrický model od Hondy
  • V USA a Japonsku automobilka prodává elektrický model Clarity
  • Urban EV umožní čerpat energii z baterií pro potřeby vašeho domu
  • Záď i příď jsou osazeny displeji, které mohou komunikovat s okolím

Automobilový svět v posledních dnech žije především z tokijského autosalonu, kde se angažují domácí hráči jako Nissan, Toyota nebo Honda. Poslední jmenovaná společnost potvrdila, že koncept Urban EV dorazí v roce 2019. Podrobně jsme se tomuto konceptu věnovali na frankfurtském autosalonu a musíme říci, že se nám tahle Honda líbila. Nyní dorazilo takové oficiálnější potvrzení.

„Nejedná se o nějakou vizi vzdálené budoucnosti. Sériová verze tohoto vozu bude zde v Evropě k dispozici v roce 2019,“ řekl Takahiro Hachigo, prezident a generální ředitel společnosti Honda Motor na frankfurtském autosalonu.

Na přídi i zádi jsou umístěny displeje, díky kterým může auto komunikovat s okolím, popřípadě ukazovat stav nabití akumulátorů. Po designové stránce tento koncept nenabízí žádné složité tvary, ale jednoduchý čistý design. Z interiéru jsou vidět jen štíhlé sloupky, aby řidič měl maximální přehled o situaci na silnici. K vidění je uvnitř jeden velký displej na palubní desce a další ve výplních dveří.

Spekuluje se, jaký dojezd koncept Urban EV nabídne. Podle všeho půjde o krátký až střední dojezd. Mluví se 155 kilometrech, což by znamenalo opravdu pouze městské cestování. Konkurence v podobě BMW i3 či Volkswagenu e-Golf je dále, podobně jako Nissan Leaf. Výhodou modelu od Hondy bude oboustranné proudění elektrické energie. Pokud budete mít automobil nabitý a vaší domácnosti postihne výpadek proudu, pak si můžete vzít energii opět z automobilu.

Nepůjde o první čistě elektrický model od Hondy. Ta prodává v USA a Japonsku elektrickou variantu modelu Clarity.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze