Mohl by tento recept fungovat? Honda představila elektrické kupé

Mohl by tento recept fungovat? Honda představila elektrické kupé
Fotografie: Honda
  • Koncept by se mohl proměnit v sériové auto v roce 2020
  • Nechybí umělá inteligence

Na autosalonu ve Frankfurtu vzbudil pozdvižení elektrický hatchback připomínající Volkswagen Golf první generace. Kulatá světla a hranaté tvary bylo něco, co si nikdo neuměl ve spojení s elektrickým pohonem představit, a přesto šlo o jeden z nejzajímavějších konceptů. Druhý pokus si říká Sports EV Concept a byl představen na právě probíhajícím autosalonu v Tokiu.

Z verze kupé jsme zahlédli před pár týdny alespoň proporce, a tak jsme si uměli udělat alespoň nějaký obrázek. Designové ražení je velmi podobné retro konceptu Urban EV, akorát naroubovaný na vůz typu Mazdy MX-5. Honda byla ohledně konceptu skoupá na slovo a prozradila pouze tolik, že vůz disponuje „vysoce responzivní elektrickou jednotkou“ a „lehce ovladatelným šasi“. Nechybí ani umělá inteligence, která by měla lépe propojit řidiče s vozem.

I když vypadá koncept jako výkřik do neznáma, šance na sériovou výrobu nejsou vůbec špatné. Platformu pro elektromobily má prý Honda téměř hotovou a hatchback Urban Concept by se mohl podívat do produkce již za pár let. Kupé by mohlo následovat rok poté.

Zdroj: hondanews.eu

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze