Jak dopadla první zdokumentovaná srážka Tesly Cybertruck s jiným vozidlem?

2
Jak dopadla první zdokumentovaná srážka Tesly Cybertruck s jiným vozidlem?
Fotografie: Tesla
  • K autonehodě došlo poblíž kalifornského města Palo Alto
  • Viníkem byl 17letý řidič Toyoty Corolla, který narazil do Tesly Cybertruck
  • Nikdo z účastníků nebyl vážně zraněn

Unikátní konstrukce „postapokalyptického vozidla“ Tesla Cybertruck vyvolává spoustu rozmanitých reakcí, především otázek nejen z hlediska praktičnosti designu, ale také bezpečnosti v případě autonehody. Jeden skutečný crashtest se přitom nyní odehrál v USA, kde došlo ke srážce mezi Cybertruckem a na silnicích velmi často vídanou Corollou.

Toyota na odpis, Tesla bez známek poškození?

Při představě srážky těchto dvou vozů si zřejmě řeknete, že Toyota neměla oproti Tesle šanci a nutno podotknout, že z přiložených záběrů to tak skutečně vypadá. Na to, abychom však mohli celou situaci alespoň trochu objektivně zhodnotit, je zatím příliš brzy. Podle The Verge se jedná o vůbec první zdokumentovanou srážku Tesly Cybertruck s jiným vozidlem (mimo výrobcem prováděné crashtesty) a rovněž nemáme k dispozici příliš mnoho informací. Víme však, že ke srážce došlo ve státě Kalifornia poblíž města Palo Alto, kdy 17letý řidič Toyoty Corolly (2009) naboural do v protisměru jedoucí Tesly Cybertruck.

Head on today on CA-17
byu/boddhya incybertruck

Během autonehody nebyl podle všeho nikdo vážně zraněn. Uvnitř Cybertrucku se nacházely celkem tři osoby, zatímco v Toyotě Corolla seděl pouze řidič. Jediné zranění malého rozsahu si odnesl řidič Cybertrucku, který však odmítl přivolání zdravotníků, neboť se nejednalo o nic závažného. Podle všeho rovněž Cybertruck nebyl v okamžiku srážky v autonomním režimu. Z přiložených fotografií pak můžeme vidět poměrně výrazně poničenou přední část Corolly, kde nejvíc energie z nárazu pohltila levá přední část. Na základě přiloženého snímku Cybertrucku lze pouze konstatovat, že se aktivovaly airbagy a minimálně pravý bok zůstal bez jakékoliv (na první pohled) viditelné deformace.

Podle předběžného vyšetřování jela Toyota Corolla po silnici SR-35 jižně od Page Mill Road neznámou rychlostí, když řidič z neznámých důvodů odbočil vpravo a následně najel do nánosu nečistot na pravém okraji vozovky. Poté Toyota přejela přes dvojitou čáru do druhého jízdního pruhu a narazila do Cybertrucku jedoucího po silnici SR-35 směrem na sever“, stojí ve vyjádření policie pro The Verge.

Pokud se vám Tesla Cybertruck líbí, můžete pro ni hlasovat v naší anketě Elektromobil Roku 2023 v kategorii Čtenářská nominace a vyhrát dálniční známku nebo zápůjčku elektromobilu. Jaký názor máte na bezpečnost Cybertrucku? Rádi si přečteme vaše komentáře.

Technické parametry Tesla Cybertruck Cyberbeast

Kompletní specifikace
Konstrukcedodávka, 5 683 × ? × 1 791 mm, 3 104 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon630 kW, 857 koní
Baterie123 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW,
Spotřeba?, dojezd: 515 km
Cena od2 236 000 Kč
Diskuze ke článku
ElektroMarek
ElektroMarek
Levá strana Cybertrucku je lehce poškozená, lze dohledat na síti X.
Mario Kovačič
Mario Kovačič
No pravdepodobne aj Cybertruck utrpel nejaké to poškodenie ale asi bude stále pojazdný. Otázka je koľko bude stáť oprava a ako dlho bude trvať. A nečudo že vodič nechcel lekárske ošetrenie. Tam je sanitka drahá sranda nie ako u nás úplne zadarmo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze