Drsná nehoda Tesly Cybertruck v písečných dunách ukázala její reálnou bezpečnost

7
Drsná nehoda Tesly Cybertruck v písečných dunách ukázala její reálnou bezpečnost
Fotografie: Tesla
  • Nehoda se stala v čínské poušti
  • Cybertruck se při nehodě několikrát otočil přes střechu
  • Karoserie vozu ukázala příkladnou pevnost

První elektrický pick-up s logem Tesly se postupně dostává do rukou zákazníků a společně s tím roste počet nových nehod. Nedávno se jeden Cybertruck ocitl na střeše a nyní tu máme případ, jenž jasně ukazuje reálnou bezpečnost v případě převrácení vozu. Před pár dny se totiž dle carscoops.com v Číně převrátil Cybertruck při projížďce písečnými dunami. Podle dostupných zpráv řidič nezvládl ostré stoupání ve vysoké rychlosti a s vozem se jednoduše skutálel zpět z vrcholu duny. Několik otoček přes střechu pak způsobilo totální škodu, která zahrnuje rozbitá okna, poničenou karoserii a ohnuté dveře řidiče.


V přiloženém příspěvku z Instagramu je pak vidět, že Cybertruck se neskutálel až na samotný začátek kopce. Zůstal stát přibližně v jeho polovině, zatímco pod Cybertruckem o několik desítek metrů níže stojí další pick-up. Ten má naložen na podvalníku upravený Jeep Wrangler, který rovněž nedopadl úplně nejlépe při pokusu vyjet ostré písečné stoupání. Cybertruck ale díky této nehodě jasně ukázal, že pokud se přetočí na střechu, vysoká hmotnost nedokáže (alespoň ne na písku) totálně zdevastovat rám karoserie. V tomto případě sice půjde o totální škodu, ale posádka vyvázla z nehody bez zranění, což je to hlavní.

Technické parametry Tesla Cybertruck Cyberbeast

Kompletní specifikace
Konstrukcepick-up, 5 683 × 2 200 × 1 791 mm, 3 104 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon630 kW, 857 koní, točivý moment: 1 390 Nm
Baterie123 kWh (120 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 515 km
Cena od2 611 636 Kč
Diskuze ke článku
Marek M.
Marek M.
Je to možné, že už jezdí i u nás? Před pár dny jsem viděl Cybertruck na silnici, z D8 směr Globus Čakovice. Nebo to byl ten jeden, co se dovezl individuálně? Pokud si vzpomínám, měl zadek polepený nějakou fialovou fólií, nějaká reklama, nebo co. Snad to byl on, byla to chvilka.
To by znamenalo, že s ním lze legálně jezdit v ČR?
den
den
Videl jsem i fotku technicaku - je to registrovany jako nakladni automobil. Tudiz je potreba mit kategorii C.
Dini Dini
Dini Dini
No tyjo...pres strechu v pisku...tohle muze byt dukaz dobre i špatné kostrukce, to auto je ko, dvere mimo ram, dira v čelním skle...Az podle toho co se tam opravdu stalo a v jake rychlosti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze