Italský hřebec se skamarádí s elektrickým ohradníkem. Ferrari vstoupí do Formule E

Italský hřebec se skamarádí s elektrickým ohradníkem. Ferrari vstoupí do Formule E
  • Zprávu potvrdil ředitel italské společnosti Sergio Marchionne
  • Do závodů elektroformulí vstoupí automobilka pravděpodobně v horizontu dvou let

I když by to někomu mohlo znít jako dehonestace, vozy Ferrari dostanou čistě elektrický pohon. Bude tomu ale samozřejmě zatím jen v seriálu Formula E, kde se již na start rovnají monopostů značek jako Audi, Jaguar a Renault, přičemž brzy přibude BMW spolu s Mercedesem. Přiklusání vzpouzejícího hřebce do seriálu potvrdil ředitel italské společnosti Sergio Marchionne: „V seriálu Formule E musíme být zapojeni především kvůli hybridizaci a následné elektrifikaci, která je dnes jasným směrem, kam půjde automobilový svět.“

Zprvu ale dělal Marchionne drahoty – do šampionátu nechtěl vstoupit kvůli minimu svobody při vývoji vozů a také se mu nelíbila výměna vozu v polovině závodu kvůli slabé baterii. Právě kapacita by se měla zlepšit a přeskakování řidičů z jednoho monopostu do druhého již v závodech neuvidíme. Pro Ferrari nebude elektrické závodění pouze vyhazováním peněz, jako ostatní automobilky bude i Ferrari využívat vývoj elektrických pohonů a technologií s nimi spojených k použití v osobních vozech. Prvním hybridem maranellského původu je božské LaFerrari, můžeme ale jistě čekat další hybridy a za pár (desítek) let možná dokonce elektromobil.

Kdy přesně ke vstupu Ferrari do závodů Formule E dojde, ještě nevíme, pravděpodobně to však bude v průběhu následujících dvou let.

Zdroj: wtf1.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze