iNEXT, nové sportovní elektroSUV od BMW, se veřejnosti ukáže již tento týden

iNEXT, nové sportovní elektroSUV od BMW, se veřejnosti ukáže již tento týden
  • BMW v této souvislosti mluví o nové technologické vlajkové lodi
  • Představení proběhne v letadle na pěti různých místech světa

Automobilka BMW pracuje na elektromobilu zcela nové generace, který ponese označení iNEXT. Německý výrobce koncepční vozidlo představí již za pár dní. Půjde o elektromobil nové generace, který má těžit z dosavadních zkušeností koncernu BMW Group v oblasti elektromobility a autonomních systémů.

BMW mluví o své budoucí technologické vlajkové lodi jménem iNEXT už poměrně dlouhou dobu. Nejdříve se zdálo, že se bude jednat o vozidlo typu crossover. Začátkem minulého roku ale šéf pro prodej a marketing Ian Robertson řekl, že iNEXT by měl být skutečným konkurentem či alternativou k Tesle Model 3. To naznačovalo, že by se mohlo jednat o sedan střední třídy. V tomto roce se vynořily nové spekulace, že BMW iNEXT bude SUV, které bude větší než BMW X3. Chvíli nato se začalo mluvit o vozidle velikosti modelu X6. Nová upoutávka však naznačuje, že půjde o SUV se sportovním střihem.

Velikost elektromobilu BMW iNEXT tedy odhalí až samotné představení, které proběhne na pěti různých místech v rámci tří kontinentů, a to díky speciálně upravenému letadlu Boeing 777F od společnosti Lufthansa, ve kterém proběhne jeho prezentace. První, soukromá, se uskutečnila 9. září v Mnichově, odkud se poletí do New Yorku, San Francisca a Pekingu. Turné bude ukončeno 14. září ve Frankfurtu, kde se také nové BMW ukáže veřejnosti. Nové informace přineseme ihned, jakmile budou zveřejněny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze