I velký silák může jít s dobou. Dodge RAM má veliký displej po vzoru Tesly

I velký silák může jít s dobou. Dodge RAM má veliký displej po vzoru Tesly
  • Displej má vertikální orientaci a jeho úhlopříčka je 12palců
  • Systém podporuje jak CarPlay, tak Android Auto
  • Obraz si můžete rozpůlit

Trendem nových automobilů je jednoznačná sázka na dotykové displeje. Ty nahrazují v některých případech i velmi početná hardwarová tlačítka. Interiéry tak mohou být více uhlazené. Jedna z prvních automobilek, která přišla s řešením velkého displeje, byla Tesla, ať u její Model S, Model X nebo nyní Model 3.

Dodge RAM

Na autosalonu v Detroitu se ukázal nový Dodge RAM 1500. Do jisté míry se mohli jeho designéři inspirovat i u Tesly, protože do interiéru nasadili 12palcový dotykový displej. Ten je umístěn vertikálně, tedy podobně jako v Tesle nebo modelech od Volva.

Obraz se dělí jako v Tesle na dvě nezávislé plochy. Nahoře tedy můžete požívat například CarPlay nebo Android Auto a na dolní časti mít přehrávanou hudbu. Podpora výše zmíněných systémů od společnosti Apple a Google nechybí. Co vše systém umí nevíme. Určitě však zvládne spárování s chytrým telefonem, integrovaná bude navigace i další základní věci.

Líbí se nám, že i takový model jako je Dodge RAM, který je určený především pro pracovní účely, se nebojí jít cestou moderních technologií. Osobně se mi design interiéru nelíbí, ale americký trh má svá specifika a v konečném důsledku jde opravdu o to, aby pro vás udělal Dodge RAM co nejvíce práce.

V interiéru najdeme i další technologie. Jde například o bezdrátové nabíjení vašeho telefonu nebo repro soustavu Harman Kardon o celkově 19 reproduktorech.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze