I další uživatelské testy zrychlení Tesly Model 3 Performance dopadly skvěle

I další uživatelské testy zrychlení Tesly Model 3 Performance dopadly skvěle
  • Elektromobil má lepší zrychlení, než bylo avizováno
  • Na 96 km/h se dostane i za 3,1 vteřiny

Tesla již doručila zákazníkům první Modely 3 ve verzi Performance. Pro nás to znamená, že dostáváme první info o tom, jak si v reálu sportovní Tesla vede. Zatím to vypadá, že ještě lépe, než slibovaly první oficiální materiály. Kalifornská automobilka avizovala zrychlení z nuly na 96 kilometrů v hodině během 3,5 vteřiny, což je o 0,8 vteřiny kratší doba než v případě konkurenčního BMW M3.

Nebylo nic těžkého vůz podrobit testu a dozvědět se pravdu. Teoretické zrychlení totiž může často zůstat pouze v teoretických podmínkách. Model Performance by díky druhému motoru vpředu měl na 96 km/h zrychlit o dvě vteřiny rychleji než klasická verze pouze se zadním pohonem. Od čeho jiného tu máme youtubery, kteří nám k pravdě můžou dopomoci. Ten s přezdívkou DÆrik vyzkoušel pár ostrých startů a dostal se na velmi zajímavá čísla.

Zrychlení elektromobilu dosahovalo místo 3,5 vteřiny časy mezi 3,1 až 3,2 vteřiny, čímž svého rivala z Mnichova překonává o více než vteřinu. Bavíme se sice pouze o hodnotě zrychlení, i tak je to ale zajímavá informace. Bylo by také fér říci, že jiný majitel Modelu 3 Performance naměřil více než automobilka udává, konkrétně 3,6 vteřiny. To ale můžeme přičíst menším 18palcovým kolům, přitom doporučené jsou 20palcové ráfky. Tak či tak, jde o velice zajímavé výkony, které byly donedávna výsadou pouze extrémně nepraktických supersportů s násobně vyšší cenou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze