Hyundai poskytuje zvýhodnění až 300 tisíc Kč nad rámec dotací na elektromobily

2
Hyundai poskytuje zvýhodnění až 300 tisíc Kč nad rámec dotací na elektromobily
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Na vybrané skladové elektromobily Hyundai nabízí dodatečné zvýhodnění až 300 tisíc Kč nad rámec výzvy
  • Model Kona Electric ve výbavě Czech Edition si firemní zákazníci mohou pořídit již za 622 237 Kč bez DPH
  • Plně vybavené modely Ioniq 5 a 6 díky novému programu stojí okolo jednoho milionu Kč

Nedávno spuštěné dotace na nákup elektromobilu se setkávají s velkým úspěchem u české veřejnosti. Proto se nyní připojila korejská značka Hyundai, která spustila program „Záruka Elektromobilita“, čímž poskytuje dodatečnou slevu ve výši až 300 tisíc Kč, v závislosti na zvoleném modelu elektromobilu. Pořídit si tak elektromobil do firmy je dnes snadnější než kdykoliv předtím. Typickou ukázkou je aktuální nabídka v podobě vozu Hyundai Kona Electric ve výbavě Czech Edition. Tento model disponuje baterií o kapacitě 65 kWh a dojezdem 514 km. Hlavní výhodou je fakt, že je dodatečně zvýhodněn částkou 302 940 Kč a po odečtení státní dotace jeho výsledná cena činí pouze 622 237 Kč bez DPH.

Navíc, jde o nejoblíbenější výbavu u v Česku vyráběného elektromobilu, která je šita na míru požadavkům českého řidiče elektromobilu. Již v základu totiž obsahuje mj. 17" kola z lehké slitiny, tepelné čerpadlo, akustické čelní okno, reflektorové Bi-LED světlomety, funkci V2L a nebo digitální klíč. Komu by snad model Kona nestačil, může sáhnout po něčem lepším. Atraktivního cenového zvýhodnění se totiž dočkaly i vlajkové lodě značky Hyundai, modely Ioniq 5 a Ioniq 6. První zmíněný je například k dispozici s pohonem všech kol a výbavou Style Premium Technology. Tuto kombinaci lze pořídit s dodatečným zvýhodněním 274 810 Kč a výsledná cena vozu po odečtení dotace dosáhne na 986 017 Kč bez DPH.

Zákazníci preferující ještě lepší model Ioniq 6 dosáhnou v případě verze s pohonem všech kol ve výbavě Style Premium na dodatečné zvýhodnění 232 311 Kč, díky čemuž si ho mohou pořídit za 1 008 743 Kč bez DPH (po odečtení státní dotace). S poradenstvím ohledně nákupu vozu a využití dotační výzvy „Záruka Elektromobilita“ zákazníkům může pomoci autorizovaná prodejní síť značky Hyundai, přičemž veškeré procesní úkony poskytne bezplatně. Důležité je nezapomenout na to, že tato akce platí výhradně na skladové vozy a současně jen do vyprodání zásob.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Naposledy upraveno: 2. 4. 15:16
Patrně až skončí dotační programy napříč EU a budou v roce 2025 relativně "prázdné výrobní linky", tak bude konečná cena, myslím si, pro běžného plátce DPH již mnohem přijatelnějších 750 tis. Kč. Osobně si myslím, že to více nebude. Aktuální ceníková cena Kony EV je ze scifi světa.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze