Hyundai oznámil sériovou výrobu nejhezčího auta, jaké ukázal za poslední roky

1
Hyundai oznámil sériovou výrobu nejhezčího auta, jaké ukázal za poslední roky
Fotografie: Hyundai
  • Hyundai plánuje do roku 2030 uvést na trh 21 nových modelů
  • Nechybí mezi nimi ani dárek pro milovníky rychlosti a designu
  • Dva roky starý, nádherný koncept zamíří ještě v této dekádě na výrobní linky

Málokdy se ze smršti emotivních konceptů, jakou předvedl Hyundai před dvěma lety, zrodí tolik sériových modelů. Zatímco o ostré verzi SUV Hyundai Ioniq 5N už se tehdy mluvilo jako o budoucím sériovém modelu (který je čerstvě i na českém trhu) a obdobné provedení sedanu Ioniq 6 se do výroby také podívá, Hyundai čerstvě potěšil ty, kterým předloni učarovalo zdaleka nejhezčí auto z rychlé trojice. Koncept N Vision 74, který vznikl jako pocta Giugiarovu Pony Coupé (tomu je letos přesně 50 let), se totiž začne ještě před rokem 2030 vyrábět a prodávat. Hyundai to podle Motor1 oznámil s typicky asijskou skromností na jednom z mnoha prezentačních slajdů na výroční prezentaci generálního ředitele pro investory.

Zatím není známo nic bližšího, počínaje počtem vyrobených kusů (některé zdroje spekulují o přísně omezené, stokusové limitce), přes finální výkon, ani po druh pohonu. Koncept z roku 2022 totiž poháněly palivové články a nabízel „více než 680 koní“. Na internetu však kolují dohady o 800 koních a čistě elektrickém pohonu. Korejské zdroje rovněž operují s rokem startu produkce 2026, což by mohla být pravda vzhledem ke zhruba dvouletým cyklům, které v podobných případech automobilka dosud předváděla. Více každopádně ukáže až čas.

Diskuze ke článku
Tomáš Kovařík
Tohle se mi líbilo od prvního okamžiku! Design parádní, ty světlomety mě dostávají do kolen, a pokud to v reálu bude jezdit přinejmenším jako Ioniq 5 N, je úspěch zaručen. Jen je otázkou cena a kolik toho budou vyrábět...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze