Hyundai odhaluje před světovou premiérou modelu Ioniq 5 jeho interiér

2
Hyundai odhaluje před světovou premiérou modelu Ioniq 5 jeho interiér
Fotografie: Hyundai
  • Fotografie interiéru je k dispozici již před virtuální světovou premiérou, která se uskuteční 23. února
  • V interiéru vozidla nacházejí uplatnění trvale udržitelné materiály a tkaniny, jakými jsou ekologicky zpracovávané kůže, bio laky a přírodní nebo recyklovaná vlákna
  • Speciální platforma pro bateriové elektromobily umožňuje na rozdíl od středně velkých vozů kategorie CUV s konvenčními pohony vytvořit průkopnický vnitřní design na základě dlouhého rozvoru a ploché podlahy interiéru
  • Designéři modelu Ioniq 5 se nechali inspirovat motivem „životního prostoru“, v němž se mohou cestující těšit na výrazně odlišné zážitky než dosud

Společnost Hyundai Motor Company dnes zveřejnila novou fotografii, která odhaluje prostorný a všestranně využitelný interiér netrpělivě očekávaného modelu Ioniq 5, jehož virtuální světová premiéra se uskuteční 23. února 2021.


Ioniq 5 je první model na základě globální modulární platformy pro elektromobily E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Speciálně pro elektromobily koncipovaná platforma s mimořádně plochou sadou akumulátorů, umožňuje vytvořit prostorný a široce individualizovatelný interiér. Zákazníci si mohou přizpůsobit mobilitu svým požadavkům díky variabilním konfiguracím pro komfortní a bezpečnou přepravu cestujících i nákladu.

Interiér je zařízen především ekologickými materiály a tkaninami. Jeho konstrukce a design zrcadlí rostoucí zájem spotřebitelů o komfortní osobní dopravu i jejich poptávku po etičtějších a trvale udržitelnějších produktech. „Ioniq 5 svým designem nabízí optimistický pohled na to, co mohou zákazníci očekávat v nové elektromobilové éře,“ řekl SangYup Lee, viceprezident a vedoucí globálního designového centra Hyundai. „Dlouhý rozvor jsme využili k vytvoření nové dimenze prostoru. Tento speciální prostor jsme navrhli jako perfektní místo pro načerpání nových sil a jako druhý domov na cestách.

Interiér inspirovaný „životním prostorem“ zpřístupňuje novou dimenzi designu

Ioniq 5 se odlišuje od ostatních středně velkých crossoverů, zejména od crossoverů vybavených spalovacími motory a konvenčními systémy pohonu, a to tím, že platforma E-GMP umožňuje vytvořit delší rozvor a velmi plochou podlahu.

Nastupování do modelu Ioniq 5, i vystupování z něj, je pro řidiče a cestující velmi snadné na obou stranách dokonce i na úzkém parkovacím místě, protože plochá podlaha umožňuje posouvat středovou konzolu dopředu a dozadu. Výsledkem je zcela nový koncept uspořádání, kde místo konvenční středové konzoly přichází řešení s výrazně rozšířenou funkčností oproti statické odkládací schránce. Nově vyvinutý „univerzální ostrůvek“ nahrazuje středovou konzolu a stává se dominantou životního prostoru v modelu Ioniq 5.

Ioniq 5 je vybaven elektricky nastavitelnými předními sedadly. Sklápějí se do optimálního úhlu tak, aby pasažérům poskytly téměř pocit beztíže. Hyundai snížil jejich tloušťku o 30 procent pro ještě více prostoru pro cestující na zadních sedadlech. Mimo jiné i díky tomu si mohou cestující upravit vnitřní prostor vozu svým potřebám nebo dané situaci.

Velmi kvalitní, ekologický interiér snižuje negativní vliv na životní prostředí

Hyundai při vývoji modelu Ioniq 5 důkladně zkoumal, co spotřebitelé očekávají od automobilu. Jedním z všeobecných požadavků byla potřeba ekologičtějších řešení pro mobilitu s nižším vlivem na životní prostředí. Konstruktéři proto použili u modelu Ioniq 5 ekologické materiály z trvale udržitelných zdrojů.

Sedadla jsou čalouněna ekologicky zpracovávanou kůží, která se barví a ošetřuje s pomocí výtažků z lněného oleje. Dalším materiálem pro čalounění interiéru jsou textilie z trvale udržitelných vláken, jakými jsou složky z bio cukrové třtiny, vlna a polypropylenové příze, ale i materiály tkané z vláken vyrobených z recyklovaných lahví PET. Povrchy, například na přístrojové desce, ovládacích prvcích, volantu a výplních dveří, jsou lakovány polyuretanovým bio lakem vyrobeným z řepky a kukuřice.

Světová premiéra modelu Ioniq 5

Hyundai představí model Ioniq 5 dne 23. února 2021 v rámci virtuální světové premiéry. V průběhu akce zveřejní podrobné informace o inovativních prvcích modelu Ioniq 5 a o benefitech pro majitele tohoto elektromobilu.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Zajímnavý auto, ale posouvat opěradlo i řidičovi, to není moc dobrá vychytávka.
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Těším se na něj moc, zdá se, že ID3 bude mít velký problém. (pokud nepůjde s cenou razantně dolů)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze