Hyundai investuje do společnosti AppyParking

Hyundai investuje do společnosti AppyParking
  • AppyParking je britská společnost, která se zabývá mobilitou a parkováním na ulicích
  • Hyundai bude do této firmy investovat s cílem získat nové kvalitní zaměstnance a urychlit vývoj

AppyParking je technologická firma založená v roce 2013, která se zabývá správou parkování na ulicích a mobilitou. Společnost prostřednictvím své oceňované chytré aplikace pro parkování transformuje zkušenosti motoristů s parkováním a umožňuje orgánům místní samosprávy i provozovatelům veřejných parkovišť lépe spravovat plochy pro parkování.

Hyundai Ioniq Electric (2020)

Společnost Hyundai objevila společnost AppyParking díky programu IM Accelerator a rozhodla se, že společně s formou Sumitomo Corporatio poskytne start-upu strategickou investici v rámci prvního kola financování rizikovým kapitálem, které přineslo celkem 7,6 milionu liber (217 milionů korun). Toto kolo financování bylo vedeno společností West Hill Capital LLP s účastí současných investorů Aviva Ventures a Breed Reply. Společnost od svého založení již získala rizikový kapitál v celkové výši přesahující 11 milionů liber, tedy 315 milionů korun korun.

Financování umožní společnosti získávat nové talentované zaměstnance, urychlovat produktový vývoj, realizovat tuzemský i mezinárodní růst a rozšiřovat své marketingové i prodejní aktivity. Hyundai touto investicí pokračuje ve vyhledávání a podpoře revolučních technologií pro mobilitu ve Velké Británii.

Blahopřeji společnostem AppyParking a Hyundai,“ říká Gary Stewart, ředitel společnosti Wayra UK. „Přesně z těchto důvodů organizujeme tyto naše programy a hledáme zainteresované partnery, kteří pomohou našim start-upům k rozšiřování aktivit prostřednictvím dohod o obchodním vývoji. Jsme přesvědčeni, že po této první smlouvě bude následovat mnoho dalších.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze