Hyundai modernizuje Konu. Dostane podporu ovládání přes aplikaci

1
Hyundai modernizuje Konu. Dostane podporu ovládání přes aplikaci
  • Na přání se dodává nový navigační systém s 10,25palcovým displejem a telematickou podporou Blue Link
  • Hyundai Blue Link přináší nové funkce v oblasti konektivity
  • Bude nabízen systém pro rychlejší nabíjení třífázovým proudem

Evropská poptávka po modelu Hyundai Kona Electric překonává očekávání. Zákazníci na tomto elektromobilu oceňují především poměr ceny a dojezdu. Hyundai však neusíná na vavřínech a pracuje i na modernizované verzi svého elektrického SUV. Facelift bude dodávat od konce roku 2019.

Hyundai Kona Electric

Užitečným prvkem výbavy nejnovějšího modelu Kona Electric je telematický systém Blue Link. Jeho prostřednictvím nabízí Hyundai na vybraných trzích služby pro síťově propojené automobily. Řidiči si mohou pomocí aplikace Blue Link na chytrém telefonu spustit svůj vůz nebo zapnout automatickou klimatizaci, aby se za chladného, respektive horkého počasí interiér vyhřál, případně ochladil již před odjezdem. Uživatelé služeb Blue Link mohou také na dálku odemknout dveře vozidla poté, co zadají kód PIN. Blue Link navíc poslouží i jako praktický diagnostický nástroj, který upozorní uživatele na jakoukoli potřebu servisu a údržby nebo řidiče informuje o místě, na němž vozidlo zaparkoval. Standardní služba eCall je také vítaným pomocníkem pro cestující, kteří mají k dispozici manuální tlačítko eCall. V případě vážnější nehody, při níž jsou aktivovány airbagy, jsou však záchranné služby přivolány automaticky. Momentálně tato služba na českém trhu není k dispozici, což se však změní v roce 2020.

Hyundai síťově propojenými vozidly s nulovými emisemi, jako je Kona Electric, potvrzuje, že je jedním z průkopníků čisté mobility, který neustále usiluje o uspokojování poptávky rostoucího počtu spotřebitelů, požadujících ještě ekologičtější automobily,“ říká Thomas A. Schmid, provozní ředitel společnosti Hyundai Motor Europe.

Zákazníci budou mít nyní na výběr další vylepšení v podobě nejmodernějšího satelitního navigačního a multimediálního systému s novým 10,25palcovým centrálním dotykovým displejem, jehož širokoúhlé grafické rozhraní umožňuje dělené zobrazování. Cestující vzadu si budou moci užívat novou funkci vyhřívání zadních sedadel. Kona Electric bude rovněž nabízet třífázovou nabíječku pro nabíjení sady akumulátorů výkonem až 11 kW.

Kromě modelu Kona Electric mají ekologicky zaměření řidiči na výběr široké portfolio modelů pro budoucí mobilitu, které zahrnuje trojici elektrifikovaných modelů Ioniq (Hybrid, Plug-in hybrid a Electric), 48V hybridní verze modelu Tucson a Nexo s palivovým článkem na vodík. Hyundai je díky tomuto portfoliu lídrem na trhu vozidel s elektrifikovanými pohony a spotřebitelům nabízí nebývalý výběr vozidel s nízkými až nulovými emisemi.

Technické parametry Hyundai Kona Electric Eco

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 165 × 1 800 × 1 565 mm, 1 610 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 395 Nm
Baterie42 kWh (39,2 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 72 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 13,9 kWh / 100 km, dojezd: 312 km
Cena od899 990 Kč