Budou Hyundai a GM společně vyrábět auta? Firmy podepsaly klíčové memorandum

Budou Hyundai a GM společně vyrábět auta? Firmy podepsaly klíčové memorandum
Fotografie: GM
  • Cílem spolupráce má být využít silné stránky obou firem ke snížení nákladů a snadnějšímu zavádění nových technologií
  • Firmy se mají také společně zabývat zásobováním klíčovými surovinami pro výrobu baterií

Společnosti General Motors a Hyundai Motor Company oznámily, že došlo k podpisu dohody o budoucí spolupráci v klíčových strategických oblastech. Američané a Jihokorejci mají společně hledat způsoby, jak využít silné stránky obou firem ke snížení nákladů a rychlejšímu zavádění nových technologií.

Spolupráce se má konkrétně zaměřit na společný vývoj a výrobu osobních a užitkových vozidel a spalovacích motorů, stejně jako elektrických a vodíkových technologií. Firmy se mají také společně zabývat zásobováním klíčovými surovinami pro výrobu baterií. Pod dohodu se za Hyundai Motor Group podepsal výkonný předseda Euisun Chung, za GM pak předsedkyně představenstva a generální ředitelka Mary Barra (na snímku výše), jež uvedla, že partnerství má potenciál zefektivnit vývoj vozidel.

General Motors a Hyundai mají vzájemně se doplňující silné stránky a talentované týmy. Naším cílem je zákazníkům dodávat ještě konkurenceschopnější vozidla rychleji a efektivněji,“ uvedla Barra. „Toto partnerství umožní společnostem Hyundai Motor a GM vyhodnotit příležitosti ke zvýšení konkurenceschopnosti na klíčových trzích a v klíčových segmentech vozidel, stejně jako zvýšit efektivitu nákladů a poskytnout vyšší hodnotu zákazníkům prostřednictvím našich společných odborných znalostí a inovativních technologií,“ dodal Chung.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze