Honda potvrdila jméno svého prvního elektromobilu. Kratší být nemohlo

Honda potvrdila jméno svého prvního elektromobilu. Kratší být nemohlo
  • Kromě „Hondy e“ dorazí na trh model Jazz s hybridním pohonem
  • Do roku 2025 mají být všechny Hondy elektrifikovány

Společnost Honda pokračuje ve své strategii „Electric Vision“ pro Evropu potvrzením jména svého prvního plně elektrifikovaného městského vozidla „Honda e“ a oznámením, že model Jazz nové generace bude k dispozici s hybridním hnacím ústrojím.

Stylová Honda E navazuje na prototyp Urban EV

Cílem strategie „Electric Vision“, kterou společnost Honda potvrdila a ještě zdůraznila na ženevském autosalonu 2019, je to, že do roku 2025 mají všechny vozy této značky prodávané v Evropě mít elektrifikovaná hnací ústrojí. Vůz „Honda e“, který byl v Ženevě představen jako výrobní prototyp, je prvním modelem společnosti Honda, který využívá platformy pro elektromobily. Tento kompaktní elektromobil nabízí dynamické jízdní vlastnosti, k nimž přispívá sportovně laděný pohon zadní nápravy.

O vůz „Honda e“ již vyjádřilo zájem více než 22 tisíc zákazníků po celé Evropě. Vypadá to, že Honda by se svým elektromobilem mohla mít celkem úspěch, a to i v našich končinách. Takový Volkswagen sotva zahájil předobjednávky ID.3 a už má na svůj nový elektromobil v České republice hned několik rezervací.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze