Honda chystá zcela nové, kompaktní SUV. Skoro nic o něm neřekla

Honda chystá zcela nové, kompaktní SUV. Skoro nic o něm neřekla
Fotografie: Honda
  • Fanoušci z celého světa se dohadují o jeho finální podobě
  • Chybět mu nebude sériově paralelní hybrid e:HEV

Oficiální informace od Hondy je v tomto případě velice stručná. Konstatuje, že se Evropa v roce 2023 dočká kompaktního SUV Honda ZR-V, které se velikostně zařadí mezi stávající modely HR-V a CR-V. Že jej bude pohánět jednotka e:HEV kombinující sériový a paralelní hybrid a že půjde o předzvěst důležitého vývoje modelové řady. Žádná fotografie, rozměry, nic. Tak jsme zrešeršovali on-line zdroje a našli minimálně dvě zcela odlišná, různě velká auta, která to prý budou.

Honda ZR-V
Prvním „kandidátem“ na podobu nového SUV Honda ZR-V je chystané americké HR-V

Podle jednoho tábora to bude auto, které už bylo v USA odhaleno jako budoucí HR-V (jde o zcela jiný vůz než aktuální evropské HR-V). Druzí zase tvrdí, že půjde o elegantní, sportovně střižené SUV, které se v prosinci 2021 představilo na Auto Show International v Jakartě jako studie pojmenovaná Honda SUV RS (viz video níže). Kromě hodně odlišného stylu (přičemž ten druhý nám připadne atraktivnější) by to znamenalo i rozdíl v technice. Americké HR-V totiž údajně vyjíždí na podvozkových skupinách Civicu, zatímco menší SUV RS by se mělo spokojit s menší platformou z modelu City, potažmo Jazz. To by ovšem znamenalo, že by mohlo nabídnout i geniální systém Magic Seats, na který Civic bohužel už rezignoval.

Řešení této hádanky se pravděpodobně dozvíme ještě letos, každopádně samotný fakt, že Honda s evropským trhem ještě počítá natolik, aby jí stálo za to tu dokonce rozšiřovat modelovou paletu, je velmi dobrou zprávou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze