Ford představil elektrický Mustang Cobra Jet 1400, čtvrt míle pokoří za 8 sekund

Ford představil elektrický Mustang Cobra Jet 1400, čtvrt míle pokoří za 8 sekund
Fotografie: ford.com
  • Electric Mustang Cobra Jet 1400 je jediným kusem
  • Výkon je 1 400 koní a krouticí moment téměř 1 500 Nm
  • Cílem prototypu je ukázat možnosti, které přináší elektromobilita

Ford připravuje plně elektrický crossover Mustang Mach-E, kterému ale kritici vyčítají, že jako crossover má s tradičním Mustangem společný jen název. Ford ale občas ukáže nějaký ten prototyp klasického Mustangu s plně elektrickým pohonem. Teď je to All-Electric Mustang Cobra Jet 1400.

Rozhodně nejde o předzvěst sériového modelu, Ford se netají tím, že jde jen o jeden prototyp. Chce na něm demonstrovat inovace. A to se celkem povedlo. Plně elektrický prototyp má výkon přes 1 400 koní a točivý moment téměř 1 500 Nm. Ford uvádí, že vůz je projektován tak, aby pokořil čtvrt míle pod 8 sekund a dosáhl rychlosti okolo 275 km/h.

Tento projekt slouží pro testování a zároveň jako ukázka nejnovější práce Fordu s elektrickými vozidly. Dave Pericak, globální ředitel společnosti Ford Icons, řekl: „Ford vždy používal motoristický sport k prokázání inovací. Elektrické hnací ústrojí nám poskytuje zcela nový druh výkonu a zcela elektrický Cobra Jet 1400 je jedním z příkladů posouvání nové technologie k absolutnímu limitu. Jsme nadšeni, že můžeme předvést, co bude možné ve vzrušujícím roce, kdy se do rodiny Mustangů připojí také plně elektrický Mustang Mach-E.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze