Ford chystá plug-in hybridní i elektrický Transit

Ford chystá plug-in hybridní i elektrický Transit
Fotografie: Ford
  • Plug-in hybridní Transit má 13,6kWh baterii a urazí až 50 kilometrů
  • Elektrická verze do sériové výroby dorazí v roce 2021

Volkswagen má e-Crafter a Ford v roce 2021 bude mít elektrický Ford Transit, který bude dostupný v několika provedeních karosérie. Podle slov zástupců automobilky má nový Transit uspokojit poptávku po všestranném užitkovém automobilu s nulovými emisemi.

Ve spolupráci se společností StreetScooter vyrábí Ford elektrifikovaný užitkový model již dnes. StreetScooter WORK XL vychází z Transitu a montuje se v továrně Ford v německém Kolíně nad Rýnem. Jeho provozovatelem je Deutsche Post DHL, ale v průběhu letošního roku budou vozy WORK XL nasazeny do zkušebního provozu u několika dalších firem z Německa, Nizozemska a Belgie.

Nepůjde však pouze o čistě elektrickou variantu. Pro zákazníky si Ford připraví také Transit Custom Plug-In Hybrid. Napájení elektromotoru zajišťuje soustava Li-Ion baterií o kapacitě 13,6 kWh. Oceňovaný zážehový motor Ford 1.0 EcoBoost zde v případě potřeby slouží k dobíjení baterií. Cílový dojezd vozu činí 50 km v elektrickém režimu s nulovými emisemi a 500 km s využitím spalovacího motoru. Prototypy modelu Transit Custom Plug-In Hybrid v současnosti procházejí provozními zkouškami v Londýně. Další testování zanedlouho začne ve španělské Valencii a v německém Kolíně nad Rýnem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze