Ford se v Hannoveru vytáhne. Ukáže nejen Transit PHEV i mHEV

Ford se v Hannoveru vytáhne. Ukáže nejen Transit PHEV i mHEV
  • Transit Custom s plug-in hybridním pohonem na jedno nabití urazí až 50 km
  • Ford v Hannoveru předvede také nové služby Ford Smart Mobility
  • Další novinkou bude nový Transit se 48V mild-hybridním pohonem

Automobilka Ford na veletrhu užitkových automobilů, který se koná ve dnech 20. až 27. září v německém Hannoveru, představí novou generaci modelů Transit se zabudovanou konektivitou a elektrifikovaným pohonem. Ve světové premiéře se zde představí nový Transit s nosností do dvou tun a také nové, Fordem vyvinuté služby pro provozovatele flotil.

Inovace Fordu v segmentu užitkových vozů pokračují elektrifikovanými produkty. V sériové formě se v Hannoveru ukáže Transit Custom plug-in hybrid (PHEV). Další novinkou je nový Transit se 48V mild-hybridním pohonem (mHEV). Je to poprvé, kdy se tato pokročilá technologie v daném segmentu objevuje.

Nový Ford Transit s nosností do dvou tun přijde na trh s úspornějšími motory, vyšší nosností i lepší konektivitou. Nový je také design a interiér, který má nabídnou více odkládacích prostorů. Na trh dorazí v polovině roku 2019. Novinkou je také 48V mHEV pohon, který dále sníží spotřebu paliva, zejména v městském provozu. Tato technologie bude k dispozici pro vozy s manuální převodovkou. Mild-hybridní technologie zachycuje při deceleraci energii do lithium-iontové baterie o napětí 48 V. Tu následně využívá k podpoře hnacího agregátu a rovněž k napájení elektrického příslušenství.

Ford ukáže také nový Transit Custom, který bude k dispozici i s plug-in hybridním pohonem. Na jedno nabití má urazit až 500 kilometrů. K prodloužení dojezdu po vyčerpání kapacity baterií slouží zážehový motor 1.0 EcoBoost, jenž při delších jízdách dobíjí zabudované baterie. Celkový dojezd přesahuje 500 km.

Ford v Hannoveru ukáže také nové služby Ford Smart Mobility. Telematické služby Ford poskytnou provozovatelům webovou aplikaci, která jim pomůže zlepšit vytížení vozů ve flotile, maximalizovat jejich dostupnost, optimalizovat provozní náklady a sledovat výkony řidičů. Datové služby Ford umožní provozovatelům spolupracujícím se třetími stranami zpřístupnit a odesílat do cloudu data, která jsou jinak dostupná pouze výrobci. Provozovatelé si díky tomu budou moci nechat navrhnout vlastní fleetové řešení od dodavatele, jemuž dávají přednost.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze