Nový policejní Ford Interceptor bude prvním hybridem amerických strážců zákona

Nový policejní Ford Interceptor bude prvním hybridem amerických strážců zákona
  • Ford chce nabídnout hybridní a plug-in hybridní technologii ve všech nových policejních vozech v Americe
  • Ročně se tak ušetří až 70 000 Kč na pohonných hmotách na jeden vůz
  • Standardním vybavením bude systém ochrany před zadním nárazem do rychlosti 120 km/h

Ford je v současné době americkou nejprodávanější policejní značkou a její zcela nový policejní hybrid Interceptor Utility byl právě představen. Slibuje vyšší výkon a až o 40 procent lepší spotřebu paliva oproti stávající verzi V6 o objemu 3,7 litru. To také zdůrazňuje plán společnosti Ford nabídnout hybridní nebo plug-in hybridní verzi pro každý nový policejní vůz v Severní Americe. Akumulátor neohrozí vnitřní prostor a bude schopen napájet pomocné systémy vozidla při vypnutém motoru, což by mělo výrazně přispět k efektivnosti.

Odhaduje se, že zvýšenou účinností bude dosaženo úspory ročních nákladů na pohonné hmoty ve výši až 3 200 USD (69 971 Kč). Kdyby toto platilo pro každý vůz Ford Police Interceptor Utility, který byl prodán v roce 2017, úspory by činily více než 126 milionů dolarů (568 516 000 Kč). „Jsme odhodláni vyrábět vozy pro všechny zákazníky včetně těch, kteří vyžadují vysoký výkon a nízké provozní náklady, které budou hybridní automobily nové generace Ford vynikat při poskytování“, řekl Hau Thai-Tang, výkonný viceprezident pro vývoj a nákup výrobků . „Standardní pohon všech kol je důležitý, protože kriminálníci se nezastaví, když prší,“ dodal.

Součástí balíčku bude i řada funkcí specifických pro policejní práci. Dostupný systém Police Perimeter Alert bude používat informační systém slepých bodů, který posádku upozorní na podezřelou činnost mimo vozidlo. Další dostupný balíček Trailer třídy III umožní vlečení až 5 000 liber (2 267,9 kg). Exkluzivní systém ochrany před zadním nárazem do rychlosti 120 km/h bude standardním vybavením. Dvouletá bezplatná asistence společnosti Ford Telematics umožní agenturám sledovat klíčové informace o vozidlech a pomohou tak dále optimalizovat své flotily.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze