Firma Alpha Ace představila unikátní elektromobil. O jeho produkci rozhodne jediné

Firma Alpha Ace představila unikátní elektromobil. O jeho produkci rozhodne jediné
Fotografie: Youtube.com
  • Zatím se jedná o koncept
  • Technické parametry vypadají dost slibně
  • Do výroby by mohl vstoupit koncem příštího roku

Nedávno vzniklá kalifornská automobilka Alpha Motor Corporation představila plně elektrický model Ace, který sází hlavně na retro prvky zkombinované s moderními linkami a prvky karoserie. O novince informuje insideevs.com. Elektrické autíčko měří na délku 4,1 metru a dvoudvéřové kupé sází na plně dotykovou technologii. Důkazem toho je i obří obrazovka infotainmentu. Skrze tu půjde ovládat většina palubních funkcí, přičemž o pozornost se hrdě hlásí také perfektně vypadající sportovní volant.

Sportovní vzhled podporuje výška jen 1,4 metru a vůz disponuje pohonem zadních kol. Už to je záruka zábavy za volantem, kterou zcela jistě podpoří i silný elektromotor. Ačkoliv nevíme přesné technické parametry, výrobce již dnes prozradil, že z 0 na 96 km/h zrychlí jeho nový počin za šest sekund. Na jedno nabití pak dokáže ujet až 403 km, což nejsou vůbec špatné hodnoty, co říkáte? Přidejte si k tomu pohotovostní hmotnost okolo 1,6 tuny a máte před sebou učiněný elektrický sportovní vůz.

Je tu však jedno ale. Podle uvedeného zdroje totiž výrobce nejdříve počká, jak velká poptávka po takovém vozidle vlastně bude. Pokud se najde dostatek zájemců, je dost možné, že již koncem příštího roku se tento futuristický sportovní elektromobil objeví v prodeji.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze