Užitkový Volkswagen ID. Buzz není nereálný. Uvažuje o něm šéf designu VW

2
Užitkový Volkswagen ID. Buzz není nereálný. Uvažuje o něm šéf designu VW
Fotografie: Volkswagen
  • Volkswagen má s modelem ID. Buzz velké plány
  • Živnostníky a firmy by mohla potěšit verze pick-up
  • Poprvé se taková varianta ukázala před 5 lety

Volkswagen má s chystaným ID. Buzz velké plány. Kromě klasické osobní verze a dodávky totiž podle insideevs.com uvažuje o další karosářské verzi. Tou by se měl stát ID. Buzz pick-up a podle šéfa designu Volkswagen Group Klause Zyciory by tato dosud neviděná varianta mohla být další v programu výrobce. Sám Volkswagen počítá s tím, že se ročně prodá okolo 120 tisíc kusů ID. Buzz, hlavně v USA s odhadovaným prodejem okolo 100 tisíc vozidel za rok. Volkswagen prozatím potvrdil osobní varianty s krátkým a dlouhým rozvorem, pěti a sedmi sedadly a také ID. Buzz Cargo, jenž přijede se dvěma rozvory. Kromě toho se chystá verze California a také samořídící vozidlo určené pro firmy zabývající se osobní přepravou.


Ukázka takové verze byla nahrána na Instagram v rámci oslavy Světového dne designu a jedná se o koncept, který byl poprvé představen před pěti lety na autosalonu ve Frankfurtu. Lifestylový elektrický pickup by nabízel některé odlišné prvky karoserie, třeba jinak řešené ukotvení zadního páru dveří. Některé předešlé generace Volkswagenu Transporter již v minulosti variantu pick-up nabízely, takže plně elektrický ID. Buzz by byl ideálním nástupcem.

Technické parametry Volkswagen ID. Buzz Pro

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, 4 712 × 1 985 × 1 937 mm, 2 486 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (76,6 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 423 km
Cena od1 593 834 Kč
Diskuze ke článku
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Ta auta vypadají, jak když je šéf designu dělá jen zvenku a na vnitřek už mu nezbývají peníze. Držím mu palce, aby někdy z rozpočtu na vnitřek něco zbylo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze