Toyota v nejnovějším videu představuje nové kompaktní elektrické SUV

Toyota v nejnovějším videu představuje nové kompaktní elektrické SUV
Fotografie: Toyota
  • Model nese označení bZ Compact SUV
  • V nabídce značky doplní větší bZ4X
  • Na trh se finální verze malého SUV dostane za dva roky

Toyota vypustila do světa video lákající na nový vůz, který se zařadí do kategorie kompaktních SUV, jak píše electrek.co. Automobilka říká, že model s prozatímním označením bZ pomůže zacelit mezeru na trhu a současně posílí globální prodeje značky. Není žádným tajemstvím, že Toyota má aktuálně jedno z největších zpoždění, co se týče vývoje elektromobilů. Ještě nedávno se jim urputně bránila a zatím sází skoro vše na hybridní a plug-in hybridní techniku.


Když Toyota uvedla na trh model bZ4X, přišly první komplikace v podobě svolávacích akcí. Nyní se ale zdá být vše v pořádku a vůz získává pozornost stále většího počtu zákazníků. Nyní představený koncept kompaktního SUV bZ využívá čistý a vitální designový přístup. Novinka má zaujmout především mladší páry, které hledají něco ekologického, pohledného a přitom schopného. Koncept bZ představuje další možnou vizi velmi blízké budoucnosti a jeho interiér je zaměřen na minimalismus a konektivitu. Ve výbavě nemá chybět osobní asistent „Yui“, který dokáže spojit cestující s vozidlem a na základě jejich pokynů dokáže ovládat jednotlivé palubní funkce.

A co technika? Toyota zatím nezveřejnila žádné podrobnosti, zároveň ale dodává, že elektromobily v jejím podání nabídnou velmi účinné pohonné ústrojí a dostatečnou kapacitu baterií. Díky tomu by neměl být problém dojezd okolo 800 km. Komu se líbí tato elektrická novinka, toho jistě potěší zpráva, že Toyota bZ Compact SUV dorazí na trh přibližně za dva roky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze