Fiat E-Ducato přichází. Nabídne dojezd až 330 km

3
Fiat E-Ducato přichází. Nabídne dojezd až 330 km
Fotografie: Fiat Group
  • Na jedno nabití ujede 330 km
  • Maximální nejvyšší rychlost činí 100 km/h
  • Dostupné budou dvě verze s různou kapacitou baterií

V minulém roce ukázala automobilka Fiat svůj nový koncept, který naznačoval budoucí podobu elektrické dodávky na bázi modelu Ducato. Nyní tu máme jeho sériovou verzi společně s prvními technickými informacemi. Nechybí tradiční písmenko „E“ před názvem a celkový dojezd se vyšplhal na 330 km. S novými informace přichází drivingelectric.com. Doba jde neustále kupředu – i Fiat tak musí myslet na velké podnikatele.

Dvě verze a omezená maximální rychlost

Těm často nestačí klasické dodávky s hmotností do 3,5 tuny, a právě proto je tu divize Fiat Professional. Jejich plně elektrické E-Ducato přijíždí ve dvou verzích, přičemž ta základní disponuje bateriemi o kapacitě 47 kWh a dojezdem 200 km. Náročnější uživatelé pak mohou volit provedení s 79 kWh a dojezdem 330 km. Pod kapotou se pak v každém případě objeví elektromotor o výkonu 90 kW a točivém momentu 280 Nm. Asi ani nepřekvapí, že v rámci bezpečnosti a ochrany elektrického ústrojí půjde s elektrickým Ducatem jet maximálně 100 km/h.

Sám výrobce pak prozradil, že uvedení novinky na trh se v Evropě uskuteční v příštích několika měsících. Nejprve však budou provedeny testy v běžném silničním provozu, kdy se nasbírají data z 28 tisíc vyrobených kusů. Nový Fiat E-Ducato bude nabízen ve stejném rozsahu variant, jako je tomu u jeho klasických verzí s naftovými motory. Co se týče přepravní kapacity, novinka uveze až 1 950 kg nákladu a nákladový prostor bude k dispozici od objemu 10 m3 do 17 m³. Standardně pak půjde elektrické Ducato nabíjet skrze palubní nabíječku o výkonu 7 kW.

Až za příplatek půjde dokoupit nabíječku o 11/22 kW. Využívat půjde také rychlodobíjení 50 kW DC, kdy se za 1,5 hodiny nabijí baterie z 0 na 80 %. Fiat nezapomněl ani na konektivitu a E-Ducato popisuje jako „100% připojený“. Vůz totiž nabídne celou řadou funkcí, které mu umožní proniknout do systémů správy vozového parku větších provozovatelů přepravních služeb.

Technické parametry Fiat E-Ducato Nákladní 79 kWh

Kompletní specifikace
Konstrukcedodávka, ? × ? × ? mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon90 kW, , točivý moment: 280 Nm
Baterie79 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 50 kW, palubní: 22 kW,
Spotřeba?, dojezd: 330 km
Cena od
Diskuze ke článku
rita ritka
rita ritka
I want to buy an electric scooter. But it shouldn't be too expensive. I certainly want.
Devis Truber
Devis Truber
Elektrický minibus je určitě dobrý, pro ty, kteří přepravují zboží a vydělávají peníze, šetří dobře jejich rozpočet. Ale pro chůzi a pohyb po městě je nejlepší dopravou elektrický skútr. S jeho pomocí můžete obejít jakoukoli dopravní zácpu a dostat se včas na místo výkonu práce.
Diana Granat
Diana Granat
V listopadu 2019 jsem se poprvé vydal na elektrický skútr a uvědomil jsem si, jak pohodlné a rychlé to bylo. Dospěl jsem do léta 2019 a v červenci jsem si koupil dobrý skútr, levný. Cestoval jsem na něm jednu sezónu (měsíc v roce 2019 a dvě v roce 2020) a chci se podělit o své dojmy. Podle zákona jste rovni s cyklisty, takže máte plné právo řídit po dálnicích a posílat neadekvátní řidiče do banky, kde si koupili své kreditní auto. Vždy byste měli být opatrní, abyste neporušovali pravidla provozu. Moje volba se mi opravdu líbí, nelituji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze