Facelift Tesly Model 3 skutečně odhalen, nebo je to další fake?

Facelift Tesly Model 3 skutečně odhalen, nebo je to další fake?
Fotografie: Tesla
  • Práce na faceliftu Tesly Model 3 finišují, představit se má ve druhé polovině letošního roku
  • Fanouškovská komunita se předhání se spekulacemi a špionážními fotografiemi různého původu
  • Těch se objevila spousta, problém je, že u velké části z nich se ukázalo, že jsou falšované

Málokdy se strhne taková bouře na sociálních sítích, jakou vyvolal blížící se příchod modernizované Tesly Model 3. Zatímco jindy tyto kanály umějí posloužit k rychlému a efektivnímu šíření informací, tentokrát nastal pravý opak. V záplavě valící se ze všech stran je čím dál obtížnější odlišit zrnka pravdy od čirých spekulací či rovnou záměrných lží. Takto už byly odhaleny desítky falešných fotografií zobrazujících údajné budoucí Tesly, ovšem ve skutečnosti vzniklé ve Photoshopu více či méně zručných grafiků. Asi nejbizarnější byl případ, kdy byla za budoucí malé SUV vydávána běžná benzinová Mazda CX-30.


Proto ani tentokrát nelze používat lákavé titulky typu „Podoba předčasně odhalena“, nýbrž přiznáváme, že prostě nevíme. A to přesto, že nová fotografie údajně zobrazující letmo zachycenou podobu poodhaleného faceliftu vypadá mimořádně věrohodně. Dokonce i částečně odpovídá tomu, co lze vyextrahovat z informací osvědčených zdrojů, tedy že se hlavní změny budou týkat světlometů, nárazníků a také umístění kamer. Jenže tu jsou i rozpory; na fotografii například není vidět nová kamera za čelním oknem ani na lemu blatníku, rovněž vzorování světlometů neodpovídá fotkám zamaskovaných prototypů v amerických ulicích. Ale to může značit různé typy světlometů pro různá provedení.


Protože bude podobných spekulací jistě přibývat, bude čím dál obtížnější vyfiltrovat ty aspoň částečně věrohodné. Nicméně je budeme dále sledovat a o ty nejzajímavější se podělíme.


Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze