Facelift Mercedesu třídy S přinese ještě více technologií

  • Facelift již tak nabitého Mercedesu třídy S přinese ještě více elektroniky
  • Spekuluje se o nasazení podobného autopilota, který již využívá automobilka Tesla
  • Pohonné jednotky nabídnou vyšší výkon a k dispozici bude i plug-in hybridní varianta

Pokud vám některá automobilka dokáže nabídnout vůz, který je doslova protkaný samou elektronikou a technologií, pak je to jednoznačně Mercedes. Ne že by na tom ostatní automobilky byly hůře, ale takový Mercedes třídy S je prostě pojem a takové BMW 7 to vedle něj nikdy nebude mít úplně jednoduché, a to tím spíš, když nový facelift Mercedesu třídy S dorazí s ještě větším množstvím různé techniky.

Zvenčí si lze všimnout přepracovaných LED světel, a to jak vpředu, tak vzadu. Změnou nejspíše projde i design kol. Hlavní slovo však dostane interiér. Obrovský digitální displej by podle dostupných informací měl být ještě větší a chybět nebude ani ovládání různých funkcí pomocí gest, jako to umí například nové BMW řady 7.

Důležitým prvkem je bezpečnost, na kterou se zde myslelo ve formě nových bezpečnostních systémů řidiče. Je prozatím otázka, co si pod tím přesně představit. Už však víme o práci na autonomní technologii, kde Mercedes patří k jedněm z největších průkopníků. Je velmi pravděpodobné, že už facelift třídy S přinese podobného asistenta jako nabízí automobilka Tesla se svým autonomním pilotem.

Změnou projdou i pohonné jednotky. Ty dostanou vyšší výkon a nezapomnělo se ani na plug-in hybridní variantu.

Zdroj: autoexpress.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze