Uhodnete, v čem jezdí vrcholový management společnosti Shell?

Uhodnete, v čem jezdí vrcholový management společnosti Shell?
  • Generální ředitel Ben van Beurden jezdí v Mercedesu S 500 e
  • Naopak finanční ředitelka Jessica Uhl využívá služeb BMW i3
  • Dva roky zpět Shell koupila společnost GB Group za 53 miliard dolarů

Spalovací automobil je dnes všude, a to doslova. Nafta nebo benzin, to jsou ony kapaliny, kterými svá auta krmíme a jednotlivým společnostem dáváme vydělávat nemalé peníze. Mezi jednu takovou patří i Shell. Nejen obrat, ale i zisk této společnosti je astronomický, podobně jako platy vedoucích osob. Možná si tak říkáte, čím asi do práce jezdí nejvýše postavení lidé v Shellu. Budete překvapeni.

Tak například generální ředitel Ben van Beurden se pochlubil, že jako dopravní prostředek do práce používá Mercedes Benz S 500 e. Ano, čtete dobře, van Beuderden jezdí plug-in hybridní variantou, kterou jsme otestovali i my. Přitom podle platu by jistě neměl problém jezdit do práce například v Porsche či Ferrari. Dokonce řekl, že jeho další auto bude elektromobil. Poněkud zajímavá odpověď od člověka, který vede společnost Shell. Jenže on v tom není sám. Ředitelka finančního oddělení Jessica Uhl využívá služeb BMW i3.

Pro zajímavost, dva roky zpět Shell koupila společnost BG Group za astronomických 53 miliard dolarů. O tom, že se firmě Shell daří, nemusíme pochybovat. O to více bychom měli přemýšlet, proč zmíněná dvojice jezdí elektrifikovanými vozidly.

Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid (2014)

Rozměry5 246 × 1 899 × 1 496 mm, 2 215 kg
Výkon (245)
Baterie8,7 kWh, Mennekes
Dojezd (WLTP)30 km

Zdroj: autoblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze