Elektromobil Škoda Elroq na prvních skicách. Co říkáte na jeho design Modern Solid?

13
Elektromobil Škoda Elroq na prvních skicách. Co říkáte na jeho design Modern Solid?
Fotografie: Škoda Auto
  • Jedním z klíčových bodů nového designu je maska Tech-Deck Face nahrazující klasickou masku chladiče
  • Auto bude k dispozici i v nové exkluzivní barvě Timiano

K oslavě Světového dne elektromobilů odhalila mladoboleslavská automobilka Škoda Auto nové detaily o připravovaném vozu Elroq, který se stane prvním sériovým modelem značky s designovým jazykem Modern Solid. Škoda Auto se konkrétně pochlubila prvními skicami exteriéru Elroqu.


Zcela nová Škoda Elroq je ztělesněním našeho nového designového jazyka Modern Solid a posouvá design na novou úroveň – i díky atraktivní masce Tech Deck Face a výraznému přednímu nárazníku. Dalším charakteristickým prvkem zcela nového plně elektrického vozu je nápis Škoda na kapotě. Vzhled automobilu doplňují akcenty vyvedené v odstínu Unique Dark Chrome. Vzhledem k dlouhému dojezdu a robustní karoserii bude Elroq skvělým společníkem na cestách do přírody, díky kompaktním rozměrům je současně ideální i do městského prostředí,“ uvedl ke vzhledu vozu Karl Neuhold, vedoucí designu exteriéru společnosti Škoda Auto.

Exkluzivní první pohled a jízdní dojmy z nadcházející Škody Elroq

Na skicách vás jistě zaujme nová příď s nápisem Škoda, maska Tech-Deck Face nahrazující klasickou masku chladiče a dělené Matrix-LED přední světlomety, jejichž užší horní část plynule přechází do blatníků. Zajímavé jsou i designové prvky v odstínu Unique Dark Chrome a nová exkluzivní barva karoserie zelená Timiano. Ač nejde o největší auto (stane se plně elektrickým ekvivalentem kompaktní spalovací Škody Karoq), zaujme robustním designem, jenž umocňuje masivní přední a zadní nárazník.

Škoda Elroq

Jak můžete vidět na skice výše, záď elektromobilu Škoda Elroq ozvláštňuje výrazný střešní spoiler a úzká LED zadní světla. I vzadu si pak lze všimnout designových prvků v odstínu Unique Dark Chrome, jako je nápis umístěný uprostřed pátých dveřích a 2D logo Škoda zdobící středové krytky kol z lehké slitiny. Pokud vás Škoda Elroq zajímá více, můžeme doporučit naše velké shrnutí toho, co o voze aktuálně víme.

Škoda Elroq (2024) 50

Rozměry? × ? × ? mm, ? kg
Výkon125 kW
Baterie55 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd? km
Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Dini Dini, to je "gró" Škodovek, kdy za lehce zhoršené jízdní vlastnosti a možná i kousek estetiky, jak píšeš, nabízí Škoda na stejném základu více životního prostoru pro posádku a dělá tak více muziki za míň peněz. A je na každém, jaké má priority.
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Jinak to píšeš dobře. Ale to bude spíš nechtěná věc, než záměr Škodobky teď dělat věci jinak. Prostě takhle ušetřili nejvíc, když to bude sjíždět pomalu na stejné nebo vedlejší lince, co má 70% dílů stejných jako linka č.1.
Jakub
Jakub
Jestli to chápu správně, tak to bude jen jiná karoserie Enyaqu. S tou nevýhodou, že interiér bude stejný, ale kufr bude menší. Což jim ušetří spousty finančních prostředků. Bohužel ten kufr mi pak přijde malý. Pokud by do toho dokázali dát varioflex sedadla, nebo jen posuvné. Tak by to bylo super. Bez nich to bude mít ale kufr jak ten budoucí menší Epiq.
Josef L
Josef L
To jsou tedy názvy e-Pig..... :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze