Elektrické SUV Honda e:NS1 se začíná prodávat v Číně. Nestojí moc

1
Elektrické SUV Honda e:NS1 se začíná prodávat v Číně. Nestojí moc
Fotografie: Honda
  • V Číně má Honda s elektromobily největší plány
  • Vůz jde pořídit v přepočtu od 620 tisíc korun

Dongfeng Honda, jeden ze společných podniků Hondy na výrobu a prodej automobilů v Číně, zahájil tamní prodej modelu e:NS1. Elektrické kompaktní SUV se na čínském trhu prodává za částku od 175 000 do 218 000 juanů (620 až 772 tisíc Kč) a automobilka začala přijímat první rezervace také na model e:NP1, který je o něco sportovněji vypadajícím dvojčetem se stejnou technikou, jak informuje insideevs.com. Oba vozy vychází z globální verze třetí generace Hondy HR-V. První elektrické modely od Hondy na čínském trhu jsou založeny na architektuře e:N Architecture F s elektromotorem vpředu. Ten disponuje výkonem 150 kW (201 k), 310 Nm točivého momentu a k němu se přidává 68,8kWh lithium-iontová baterie, která zajišťuje dojezd až 510 km podle čínského cyklu CLTC.

Modely Honda e:NS1 a e:NP1 jsou vybaveny nejnovějšími technologiemi konektivity dostupnými pouze v Číně. Nechybí tak systém Honda Connect 3.0, propojené technologie nové generace vyvinuté výhradně pro elektromobily, inteligentní hlasové funkce a změnou prošla i chytrá navigace. Oba vozy nabízejí 10,25" LCD přístrojový panel a 15,1" středovou obrazovku se systémem e:N OS. K dispozici je také kamera pro sledování řidiče (DMC), která detekuje potenciální nebezpečné chování, jako je nepozornost za volantem, a signalizuje únavu řidiče.

S počátkem prodeje e:NS1 a e:NP1 Honda naplno spustí své internetové obchody v Číně. Celý proces objednávky nyní půjde provést online prostřednictvím přímé komunikace s prodejcem. Čínské zastoupení Hondy dále spustí showroomy zaměřené na elektromobily a další chce postupem času postavit. Podle ní jsou ideálním místem například Peking, Šanghaj a Guangzhou. Hondy e:NS1 a e:NP1 jsou první z deseti modelů řady e:N, které Honda plánuje uvést na trhu v Číně do roku 2027.