Elektrické kombi od Volkswagenu už má název a definitivní tvary

Elektrické kombi od Volkswagenu už má název a definitivní tvary
Fotografie: Volkswagen
  • Praktičtější verze Volkswagenu ID.7 se na trh dostane v roce 2024
  • Výrobce slibuje kombinaci prostornosti a efektivity

Volkswagen ID.7 se jako liftback veřejnosti již představil, odvozené kombi na premiéru stále čeká. A protože do Evropy pomalu začínají proudit elektrické kombíky čínské provenience, starý kontinent netrpělivě čeká, jakou odpověď si ambiciózní domácí výrobce přichystal. Už nějakou dobu šponuje pozornost s pomocí konceptu ID. Space Vizzion, později kolovaly internetem snímky čím dál méně zamaskovaných prototypů a nyní výrobce uvolnil první sadu oficiálních fotografií, na nichž je pod nápaditým maskováním vidět definitivní tvar. A už známe také oficiální název; první elektrické kombi od německého výrobce se bude jmenovat ID.7 Tourer. Už tedy žádný Variant, jako u všech praktických Volkswagenů dosud, ani Shooting Brake jako v případě podobného Arteonu.

Novinka nabídne techniku z výchozího liftbacku, tedy platformu MEB s novou generací zadních motorů APP550. Pochlubí se součinitelem čelního odporu vzduchu Cx 0,24, je tedy o jednu setinu horší než v případě liftbacku. A hodnota, která vás zajímá nejvíce: základní objem zavazadelníku činí 545 l podle VDA, maximální pak 1 714 l. Pro srovnání: liftback nabízí 532/1 586 l, Passat Variant 650/1 780 l a Arteon Shooting Brake 590/1 632 l. Výroba bude probíhat na stejném místě jako ID.7 a Passat Variant, tedy v Emdenu na severozápadě Německa.

Volkswagen ID.7 Tourer
Proudnicovější linie si vynutily kompromisy v objemu zavazadelníku. Ten je menší než u Passatu Variant i Arteonu Shooting Brake
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze