Elektrická Alfa Romeo Junior vstupuje na český trh. Vejde se pod milion Kč

1
Elektrická Alfa Romeo Junior vstupuje na český trh. Vejde se pod milion Kč
Fotografie: Alfa Romeo
  • Vrcholem je provedení Veloce 280 s cenou 1,2 milionu Kč
  • Připlatit lze za Matrix LED světlomety či závodní sedadla Sabelt Corsa
  • Pro všechny varianty platí jednotná velikost baterie

Alfa Romeo zveřejnila český ceník své elektrické novinky v podobě modelu Junior Elettrica. Díky němu již víme, že za naprostý základ nabídky v podobě verze Junior zaplatí zákazník alespoň 979 tisíc Kč. Za tuhle částku vůz nabídne automatickou klimatizaci, infotainment bez navigace, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, vnější kliky dveří lakované v barvě vozu, Eco LED světlomety vpředu a nebo zadní parkovací senzory. Lépe je na tom výbava Speciale, která vychází na 1 019 000 Kč. V tomto případě zákazník ostane 18" disky kol, bezklíčový vstup, volant čalouněný kůží, sedadla v kombinaci kůže/alcantara a ta vpředu nabídnou elektrický výhřev. Počítat lze také s navigací a kompletním vnitřním LED osvětlením.

Vrcholem je specifikace Veloce 280, jejíž číslovka napovídá výkon vozu v koních. Za částku 1 219 000 Kč získá zákazník model Junior s podvozkem, který má oproti zbytku modelové řady zesílené stabilizátory vpředu i vzadu a mechanický diferenciál torsen. Základem jsou i sportovní kola v broušené úpravě s pneumatikami o rozměru 225/40 R20. Dokonce i přední kotouče jsou větší než u zbytku nabídky a chlubí se rozměry 382×32 mm vpředu a 268×12 mm vzadu. A zatímco první dvě výbavy umí jet maximální rychlostí 150 km/h, verze Veloce 280 má možnost upalovat až 200 km/h. Nevýhodou bude čistá kapacita baterie, která pro všechna provedení činí 51 kWh. Nejsportovnější Veloce 280 tak zřejmě neujede na jedno nabití více jak 250 km. V takovém případě lze vrcholné provedení dále vyšperkovat mnoha příplatky.

Za zmínku stojí paket Tech, jež vyjde na 74 tisíc Kč a přidává nespočet funkcí. Mezi nimi jsou například Matrix LED hlavní světlomety, autonomní řízení 2. úrovně, infotainment Alfa Connect s displejem o velikosti 10,25", elektrické otevírání dveří zavazadlového prostoru s handsfree funkcí, zadní parkovací kamera s vodícími čárami či bezdrátová nabíječka mobilního telefonu. Rozhodně se pak mnohým kupujícím vyplatí další příplatek 44 tisíc Kč. Za ten lze získat paket Performance Veloce a jsou v něm obsažena přední sportovní sedadla Sabelt Corsa čalouněná techno kůží a Alcantarou. Nechybí jim ani elektrické vyhřívání a pro sedadlo řidiče je určeno elektrické ovládání v šesti směrech.

Technické parametry Alfa Romeo Junior Elettrica

Kompletní specifikace
Konstrukcecrossover, 4 173 × 1 781 × 1 532 mm, 1 620 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon115 kW, 156 koní, točivý moment: 260 Nm
Baterie54 kWh (51 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 410 km
Cena od979 000 Kč